{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kompanija Microsoft donirala Elektrotehničkom fakultetu Windows Phone uređaje

F
FENA
8.6.2015. u 11:18
61
23
Kompanija Microsoft donirala Elektrotehničkom fakultetu Windows Phone uređaje
61
Kompanija Microsoft donirala Elektrotehničkom fakultetu Windows Phone uređaje
Elektrotehnički fakultet u Sarajevu pokrenuo je inicijativu da u svoj nastavni plan i program uvrsti i razvoj mobilnih aplikacija.
Kompanija Microsoft je odlučila podržati projekt i inicijativu time što će pomoći u osposobljavanju laboratorije doniranjem deset Windows Phone uređaja nove generacije, koji će podržavati Windows 10 operativni sistem, a studenti će ih moći koristiti za razvoj Windows Phone aplikacija.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Samim Konjicija smatra da su mobilne aplikacije jedan od najbrže rastućih i visoko profitabilnih segmenata IT industrije. Pametni uređaj, odnosno smartphone, kazao je, ostvario je popularnost zahvaljujući širokom spektru aplikacija koje se nalaze na njemu i na taj način su otvoreni novi načini komunikacije i informisanja.

"Naš fakultet želi biti u koraku sa svim trendovima i ponuditi našim studentima kvalitetan program za usavršavanje koji će prije svega voditi ka sigurnijem zapošljavanju naših studenata", kazao je on.

Direktor Microsoft BiH Omar Krivošija naglasio je da je želja ove kompanije kroz saradnju s fakultetima generisati kvalitetne IT stručnjake kako bi se smanjio jaz između ponude i potražnje na tržištu rada, kada su u pitanju IT vještine i zanimanja, saopćeno je iz Microsofta BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: