biznis
8

Kompanija Kupi tehniku i BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje potpisali ugovor o saradnji

Predstavnici domaće kompanije Kupi tehniku by General servis i BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje iz Slovenije su u Sarajevu potpisali značajan Ugovor o poslovnoj saradnji prema kojem Kupi tehniku postaje jedan od ovlaštenih uvoznika i distributer Bosch kućanskih uređaja i aparata bijele tehnike, renomiranog njemačkog proizvođača, za područje Bosne i Hercegovine.

“Kvalitet, garancija, inovativnost, pouzdanost i dugogodišnja tradicija koja traje 130 godina kao i proizvodnja energetski štedljivih aparata su osnovne karakteristike brenda Bosch. Sa ciljem povećanja asortimana brenda Bosch na tržištu Bosne i Hercegovine donesena je odluka o proširenju poslovnih partnera. Svojim kvalitetom i radom kompanija Kupi tehniku je privukla našu pažnju i od danas je postala jedan od ovlaštenih distibutera kućanskih uređaja brenda Bosch”, istakao je Country Manager kompanije BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje za BIH Dženan Mazalović.

Bariz Zonić, direktor kompanije Kupi Tehniku by General servis, je iskazao svoje zadovoljstvo potpisanim Ugovorom i istaknuo:

“Inovativnost, drugačiji pristup, usmjerenost ka kupcu je strast za onim što radimo i što je oduvijek bilo dio naše poslovne kulture. Stoga ovu saradnju doživljavamo prirodnom i očekivanom. Sretni smo što sve više partnera prepoznaju naš kvalitet sistema poslovanja, zaokruženog u svim segmentima distribucije kućanskih aparata: od uvoza, prodaje i distribucije, pa do poslova servisa, lagera rezervnih dijelova, upravljanja elektronskim otpadom i reciklažom te ostalih poslova.

Na kraju je zajednički konstatovano da prethodi prvi i važan zadatak: da se kupcima u BiH omogući najkraći i najlakši put za kupovinu Bosch proizvoda.

“Za to postoje mnogobrojni kanali na raspolaganju od Kupi tehniku: partneri veleprodaje, maloprodaja, kreditni odjeli, tehnički odjeli, servis/reciklaža, web shop, pozivni centar i ostali odjeli. a kojih će, siguran sam, u budućnosti činiti okosnicu razvoja distribucije proizvoda Bosch proizvoda u BiH”, izjavio je, povodom potpisivanja ugovora, Zonić.