biznis
0

Kompanija Jami uspješno ispunila zahtjeve Halal standarda

FENA
Agencija za certificiranje halal kvalitete je saopćila da je kompanija JAMI doo Sarajevo uspješno ispunila zahtjeve Halal standarda BAS 1049:2010.

"Jami od samih početaka ulaže u svoje poslovanje, prati svjetske trendove te udovoljava kriterijima kupaca. Dobivanje halal certifikata za Jami predstavlja pozitivan iskorak te otvara mogućnost daljne saradnje sa zemljama Istoka. Ovim se potvrduje kvalitet, visokih tehnoloških i higijenskih uvjeta u kojima se proizvode Jami proizvodi. Jami ulijeva povjerenje potrošačima islamske vjere gdje jamči halal kvalitetu i maksimalnu ispravnost Jami proizvoda", navode iz Jami Marketinga.

Direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete Amir Sakić je izjavio da je halal tržište u Bosni i Hercegovini bogatije za novih 160 halal proizvoda iz kategorije gotovih i polugotovih halal jela.

"Kompaniji JAMI doo Sarajevo čestitamo na uspješnoj implementaciji zahtjeva Halal standarda BAS 1049:2010 i želimo joj mnogo poslovnog uspjeha u budućem radu", kazao je Sakić.

Certifikacijskim auditom koji je izvršen u maju ove godine je utvrđeno da je kompanija Jami doo Sarajevo ispunila zahtjeve propisane Halal standardom BAS 1049:2010, te da joj se može uručiti halal certifikat.

Procesom halal certificiranja obuhvaćena je proizvodnja i prodaja smrznutih gotovih i polugotovih jela (proizvodne linije pita, jufki, lisnatih tijesta, pizza i pizzeta).

U narednom periodu kompanija će raditi na označavanju proizvoda znakom halal kvalitete.

JAMI d.o.o. je osnovana u aprilu 2005. godine. Sjedište firme je u Sarajevu, dok se proizvodni pogoni nalaze u Kraševu, općina Tešanj. Sa 250 uposlenih kompanija se bazira na proizvodnji pita, tradicionalnih i ostalih gotovih i polugotovih jela te kolača. Pored Halal standarda BAS 1049:2010, komapnija je implementirala i druge standarde kao što su ISO 9001:2008, HACCP i IFS Food v6.

Kompanija Jami svoje proizvode plasira na tržištima BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, EU i SAD, saopćeno je iz Agencija za certificiranje halal kvalitete.