Promo
101

Ko ti je ovo radio?! Duhoviti rođendanski spot građevinske kompanije Sika

Vjerojatno među odraslim građanima i građankama BiH ne postoji skoro ni jedna osoba koju majstor nije bar jednom upitao: "Ma ko ti je ovo radio?!". Upravo tim pitanjem počinje reklamni video specijaliziranog proizvođača građevinske hemije, kompanije Sika. Idejno rješenje ovog spota je povjereno reklamnoj agenciji BBDO Sarajevo, dok je produkciju uradila sarajevska agencija Gotiva. Kao majstor i "mušterija" u spotu se pojavljuju dizajner Almir Kurt Kugla i glumac Nerman Mahmutović.

A čime se, zapravo, bavi ova kompanija? Ime Sika je naziv prvog proizvoda kompanije, tipa maltera, koji je još 1910. razvio utemeljitelj posebno za namjenu hidroizolacije jednog željezničkog tunela u Švicarskoj. Do danas, gotovo 110 godina kasnije, Sika je narasla do globalne kompanije koja je prisutna u 101 zemlji širom svijeta. Više od 18.000 zaposlenih radi u preko 200 pogona rasprostranjenih u cijelom svijetu.

Danas, kompanija ima vodeću poziciju u razvoju i proizvodnji sistema i proizvoda za lijepljenje, brtvljenje, prigušivanje buke i vibracija, statičkih ojačanja, sanaciju i zaštitu u građevinskom sektoru te industriji motornih vozila.

Sika BH d.o.o. je osnovana 2014. godine, i to kao tvrtka kćer Sika-e AG. No, istorija i temelji ove kompanije u Bosni i Hercegovini sežu čak dvije decenije unazad putem udruživanja i djelovanja različitih Sika kompanija iz okruženja. Spot “Ko ti je ovo radio?” je nastao kao dio proslave petog rođendana bh. ogranka i na sjajan način pokazuje svakodnevnu situaciju sa majstorima i nema sumnje da će se u ovome svi koji spot pogledaju i pronaći.