Klix.ba završio 2018. godinu na prvom mjestu najposjećenijih web stranica u BiH

Klix.ba
1.1.2019. u 11:05
801
Klix.ba završio 2018. godinu na prvom mjestu najposjećenijih web stranica u BiH
801
Klix.ba završio 2018. godinu na prvom mjestu najposjećenijih web stranica u BiH
Prema podacima DotMetricsa, zvaničnog istraživanja posjećenosti bosanskohercegovačkih web stranica, portal Klix.ba završio je 2018. godinu kao najposjećenija web stranica u BiH uopće.
Prema DotMetricsovom mjerenju, koje trenutno ne uključuje mobilne aplikacije, Klix.ba je u oktobru posjetilo najviše čitatelja iz Bosne i Hercegovine - čak 516 hiljada. Osim toga, Klix.ba je dnevno daleko najposjećeniji sajt u BiH sa prosjekom oko 220 hiljada jedinstvenih korisnika dnevno.

Što se tiče news portala, Klix.ba je znatno povećao i prednost nad drugim medijima. Samo ako uzmemo u obzir učitavanja stranica, Klix.ba ima skoro tri puta više od prvog konkurenta. Sa aplikacijama Klix.ba ima više od 100 miliona učitavanja stranica mjesečno.

Mobilne aplikacije našeg portala sve su popularnije, a trenutno broje 80.000 aktivnih korisnika Androida i 30.000 aktivnih korisnika iOS-a.

Posjećenost bh. web stranica za decembar 2018. godine (Izvor: DotMetrics) Posjećenost bh. web stranica za decembar 2018. godine (Izvor: DotMetrics)


DotMetrics je jedino zvanično istraživanje posjećenosti web stranica koje se već godinama provodi u našoj zemlji, a koje priznaje cijela industrija - mediji, marketinške agencije i klijenti. Projekat je to mjerenja posjećenosti internetskih medija (Internet audience measurement) zasnovan na analitičkom sistemu razvijenom u Hrvatskoj, pod okriljem Ipsos Pulsa. U mjerenju u BiH trenutno su uključene sve relevantne web stranice.

Zahvaljujemo se svim čitateljima što nas redovno pratite. U 2019. godinu ulazimo još jači i sa velikim planovima, kako tehničkim tako i sadržajnim unaprijeđenjima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: