{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Klix.ba saznaje: Uskoro novi izgled i okus Sarajevskog piva

23.2.2015. u 13:50
331
215
Klix.ba saznaje: Uskoro novi izgled i okus Sarajevskog piva
331
Klix.ba saznaje: Uskoro novi izgled i okus Sarajevskog piva
Neke od starih etiketa Sarajevskog piva
Sarajevsko pivo, simbol glavnog grada BiH, koje posljednjih godina i ne postiže značajne rezultate na tržištu, posljednju šansu za povratak na tron dobit će već u martu ove godine. Prema saznanjima portala Klix.ba, Sarajevsko pivo će od marta doživjeti potpuni rebranding, a osim izgleda bit će promijenjen i okus ovog piva.
Kako bi konkurisala na tržištu i vratila povjerenje u svoje pivo Sarajevska pivara d.d. će, kako saznaje​mo, uskoro predstaviti kompletan rebranding svog nekada ​izuzetno ​popularnog piva.

Sarajevsko pivo, kao jedan od najprepoznatljivijih brandova glavnog grada BiH, će uskoro dobiti dugoočekivani redizajn. Novi dizajn, koji će obuhvatiti novi logo, nove etikete i novi oblik flaša, oslanjat će se na dizajn i tipografiju Sarajevskog piva iz 1970-ih godina. Navodno, izaći će i limitirana serija boca identičnih onima iz tog zlatnog razdoblja.

Osim dizajnera, angažovan je i čitav tim stručnjaka koji će raditi na unapređenju samog kvaliteta piva kao i njegovog okusa.

Sarajevska pivara d.d. je jedna od najstarijih bosanskohercegovačkih kompanija,​ ​​a​ osnovana je 1864. godine. Sarajevsko pivo ima 4,9% ABV i 11,2 ekstrakta te se proizvodi od vode iz izvora sa 300 metara dubine, ječmenog slada, kukuruzne krupice i hmelja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: