Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Libera protocol Airdrop 🥇 💎 Get 150 $LIB protocol by do Tasks (90 USD). 💎 Get 20 $LIB protocol per each User Register with your referral link (12 USD). 🥇 Join Our Telegram Channel 🥈 Follow us on Twitter 🥉 Submit Details 🏆 Done. 🟢AirDrop Bot : t.me/Liberarobot?start=1644828921
zasto su fime jadne ako pocetnicima nude 500 KM. pocetnici obično uče. poslodavac obično zapošljava one koji znaju i plaća rad. treba li da te poslodavac uči i još da ti plaća što učiš, umjesto da je obratno. uču na drugom mjestu i plati za svoje učenje.
reci mi da si robovlasnik bez da mi kazes da si robovlasnik
Vecina firmi ne uci, nego izrabljuje ljude. To je velika razlika. Predstave se kao da hoce obucavati, a onda te izrabljuju za 0KM. Na kraju ti ponude minimalnu platu (prosjek 600-700KM) i trebas biti zadovoljan jer su ti dali priliku? Mozda u ovoj drzavi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U BiH je isplativije biti moler ili zavarivac nego IT strucnjak. Govorim kao neko ko ima iskustva u praksi. Mladi ljudi s tek zavrsenim fakultetima jako tesko mogu dobiti priliku da pokazu sta znaju, firme su digle standarde ko da se radi o Googleu ili Appleu. Praksu je nemoguce dobiti. Jedino dobra preporuka i stela pomazu. Sve ostalo su bajke i price za javnost na koje mladi nasjedaju. Plate za pocetnike ne prelaze 1000KM, a zahtjeva se danonocni rad.
Svi koji stavljaju minuse su vjerovatno djeca koja i dalje misle da je IT raj i da su plate ogromne, a posao lagan. Nista od toga nije tacno. Posao je jako tesko naci, a dobra plata je rijetkost. 90% praksa koje nude firme se ne placaju, sto je slucaj samo u nasoj drzavi. Izrabljivanje 8h dnevno za 0KM, i jos se predstave kao da ti cine uslugu sto si primljen.
U pravu si sto posto
jadni it sektor u bosni, neko lozenje ko fol dobre plate ovo ono, jesu dobre al nakon 5 godina rada. na pocetku ti nude 500 maraka ako i toliko, a u Zg i Bg nude 5x toliko.
Da mi je naći firmu sa sjedištem u Banja Luci koja stipendira studente iz Sarajeva ili bilo kojeg drugog grada sa područja Federacije. U njihovim ne možeš ni najobičniju praksu dobiti ako vide da si iz Federacije. A ovi naši se prese*avaju. Kliki bi bilo bolje da nauči da odgovori na aplikacije kandidata.
sve firme u Bosni su jadne. Nude 500 maraka pocetnicima.