{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


KKR potvrđuje podršku dugoročnim ulaganjima kapitala u komunikacijsku infrastrukturu BiH

Klix.ba
14.5.2015. u 09:09
7
37
KKR potvrđuje podršku dugoročnim ulaganjima kapitala u komunikacijsku infrastrukturu BiH
7
KKR potvrđuje podršku dugoročnim ulaganjima kapitala u komunikacijsku infrastrukturu BiH
KKR, danas je potvrdila svoju stalnu punu podršku investicionom programu Telemacha BiH u oblasti komunikacijskih infrastruktura Bosne i Hercegovine.
Telemach BiH je dio United grupe, evropskog kablovskog i telekom operatera u koji je KKR investirao s ciljem da u Bosni i Hercegovini ponudi visoko kvalitetne usluge na području medija, telekomunikacija i širokopojasnog pristupa internetu, po evropskim standardima i konkurentnim cijenama.

Investicija KKR-a je do sada najveća američka investicija privatnog kapitala u Bosni i Hercegovini čiji ko-investitor je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Investicije u Telemach BiH odnose se na nadogradnju kablovske mreže na nivo nove generacije širokopojasnog interneta sa velikim brzinama, optičko međupovezivanje gradova u Bosni i Hercegovini jednih sa drugima i sa širom regijom, kao i unapređenje digitalnih TV platformi.

Ove investicije nude direktne iznačajne beneficije građanima Bosne i Hercegovine u smislu kreiranja radnih mjesta i ekonomskog razvoja, te ohrabruje ostale strane investitore koji razmatraju mogućnost ulaganja u Bosni I Hercegovini.

Investicija u United grupu je pomno praćena od strane međunarodne investicijske zajednice, kao testni slučaj sa procjenu investicijske klime u regionu. Regulatorno okruženje igra kritičnu ulogu u sticanju povjerenja investitora; to je naročito slučaj sa sektorima kao što su telekomunikacije, koje zahtijevaju dugoročne i značajne kapitalne investicije u lokalnu infrastrukturu.

“Privatni investitori moraju biti uvjereni da će biti tretirani na pošten, transparentan i nediskriminirajući način u odnosu na lokalne javne kompanije. Bez takvog povjerenja, investitori neće angažovati svoj kapital, niti će građani ostvariti pristup visoko kvalitetnim proizvodima i uslugama u medijima, telekomunikacijama i širokopojasnom pristupu internetu, po konkurentnim cijenama, kakve zaslužuju.” konstatovao je zastupnik KKR-a.

KKR je vodeća globalna investiciona kompanija koja upravlja ulaganjima u razne vrste imovine, uključujući privatni kapital, energiju, infrastrukturu, nekretnine, kreditne i hedge fondove. KKR ima za cilj stvoriti atraktivne investicijske povrate slijedeći strpljivi i disciplinovani pristup, zapošljavajući svjetsku klasu ljudi, te potičući rast i kreiranje novih vrijednosti na nivou imovine/sredstava. KKR ulaže svoj kapital uz kapital svojih partnera te daje i drugima mogućnosti ulaganja putem svojih poslovanja na tržištu kapitala. Investicije kompanije KKR mogu uključivati aktivnosti iz svojih sponzoriranih sredstava. Za dodatne informacije o KKR & Co. L.P. (NYSE: KKR), posjetite internet stranicu kompanije KKR na www.kkr.com.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: