{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kipar - idealno mjesto za poslovanje

S
12.5.2012. u 14:32
0
0
Kipar - idealno mjesto za poslovanje
0
Kipar - idealno mjesto za poslovanje
Grlavni grad Kipra Nikozija
Kiparski ministar finansija Vasos Šiarli rekao je da se Kipar razvija u idealno mjesto za poslovanje između Bliskog istoka, Afrike, Azije i Evrope, uprkos trenutnim problemima, piše danas list "Famagusta gazet".
Otvarajući međunarodnu konferenciju 2012 STEP Kipar u Limasolu, na južnoj obali Kipra, Šiarli je iznio prednosti Kipra kao međunarodnog finansijskog centra.

"Sa dugogodišnjom reputacijom sigurne lokacije za komercijalne i druge aktivnosti Kipar nudi lakše poslovanje u profesionalnom ambijentu i za multinacionalne kompanija i mala i srednja preduzeća", rekao je on.

Ministar je naglasio da je "konkurentnost Kipra kao poslovnog centra potvrđena u nezavisnim procjenama poznatih međunarodnih organizacija".

Govoreći o Kipru kao međunarodnom finansijskom centru on je istakao da Kipar kao članica EU od 2004. i Evropskog monetarnog fonda od 2008. godine pruža rastući ekonomski sistem koji se bazira na tržištu uz potpuno liberalizovani režim stranih investicija i za državljane EU i trećih zemalja, kao i moderan i stabilan poreski sistem.

On je podsjetio da Kipar ima najnižu stopu korporativnog poreza u EU od 10 odsto, dok su prihodi od dividendi, profit od prekomorskih kompanija i od prodaje hartija od vrijednosti izuzeti od poreza.

On je istakao da nedavni pozitivni rezultati eksploatacije veoma značajnih rezervi prirodnog gasa u Ekskluzivnoj ekonomskoj zoni Kipra doveli do zainteresovanosti velikih međunarodnih kompanija za investiranje.

U međuvremenu, Kipar je primio 15 ponuda od 29 kompanija za dobijanje dozvole za eksploataciju i izvlačenje rezervie ugljiko karbona, javila je Kiparska novinska agencija (CNA).

Ponude su date za 9 od 12 takozvanih podvodnih blokova nalazišta u okviru Kiparske ekskluzivne ekonomske zone (EEZ).

Svoje ponude dali su Kipar, Britanija, Francuska, SAD, Izrael, Holandija, Koreja, Rusija, Malezija, Italija, Australija, Norveška, Indonezija i Liban.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: