{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kanton Sarajevo predstavljen kao potencijalna investicijska destinacija

F
FENA
22.4.2008. u 16:11
0
0
Kanton Sarajevo predstavljen kao potencijalna investicijska destinacija
0
Kanton Sarajevo predstavljen kao potencijalna investicijska destinacija
Na Međunarodnoj promotivnoj investicijskoj konferenciji Kantona Sarajevo danas su prezentirane mogućnosti za investiranje i ukupni razvoj u KS-u radi poticanja novih poslovnih inicijativa i ulaganja.
-Očekujemo da će Investicijska konferencija polučiti nove bilateralne poslovne veze KS-a u regionu, Evropi i šire - izjavio je premijer KS-a Samir Silajdžić po završetku drugog dijela konferencije u okviru kojeg je prezentirano 25 konkretnih projekata, od čega 14 iz javnog i 11 iz privatnog sektora.

Vlada KS-a će, prema Silajdžićevim riječima, u narednom periodu profilirati javno i privatno partnerstvo posebno u oblasti komunalne infrastrukture koja je jedan od proriteta Vlade za ovaj mandatni period.

Za obnovu kompletne komunalne infrastrukture, vodovodne i kanalizacione mreža potrebno je izdvojiti oko 800 miliona KM. To je, kazao je Silajdžić, teško finansirati iz budžeta, pa su potrebni partnerski odnosi privatnog i javnog sektora.

Vlada KS-a je iskazala spremnost da birokratske prepreke koje se pojavljuju prilikom investiranja svede na najmanju moguću mjeru i da bude suport investitorima i investicijama koje donose novo zapošljavanje, privredni i ekonomski razvoj.

Diplomatski predstavnici su na konferenciji ohrabrili nastojanja KS-a na stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta za ulagače.

Učesnici konferencije poslijepodne će obići neke od najvećih investicijskih kompanija, a sutra će u završnom dijelu diskutovati o mogućnostima razvoja franšiznog poslovanja u KS-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: