Promo
129

Kako je nastalo muško odijelo Maestro Suits, domaći brend koji mijenja bh. tržište

Bosna i Hercegovina je 2019. godine postala bogatija za brend vrhunskog kvaliteta. Naime krajem septembra lansirana su muška odijela Maestro Suits, koja su po mnogočemu inovativna i drugačija od ostalih na tržištu.

Domaći brend Maestro Suits ponudio je potpuno novo iskustvo i jedinstven koncept u kupovini muških odijela, a taj koncept između ostalog podrazumijeva savršeno odijelo za svakoga, gdje majstori na licu mjesta prilagođavaju odijela na idealnu mjeru za svakog kupca.

Hiljade odijela na jednom mjestu, skrojenih od vrhunskih tkanina, sašivenih prema savremenim italijanskim tehnološkim standardima i različitih cjenovnih klasa, definitvno postavlja nove standarde na tržištu BiH i regiona.

Odijela su proizvedena po svjetski poznatoj italijanskoj tehnologiji, gdje za razliku od njemačke ili engleske, odlikuje odijelo visokim komforom.

Biella je poznata u svijetu kao mjesto prizvodnje najfinijih vunenih tkanina za muška odijela. Maestro Suits se poizvodi od materijala najprestižnijih brendova iz Bielle - Italija, a to su REDA i Vitale Barberis Canonico.

Na otvorenju prve poslovnice u Sarajevu, koja se nalazi u TC Intershop, Kolodvorska 12 prisustvovala su brojna poznata imena iz svijeta privrede, medija, diplomacije koji su pružili podršku ovoj kreativnoj poslovnoj priči.

Maestro odijelo je proizvedeno u BiH, u kompaniji Kismet d.o.o. u Doboj Istoku, koja je javnosti poznata po tome što pored ostalih svjetskih prestižnih brendova, proizvodi i za Armani.

Kismet je bh. kompanija koja baštini dvije i po decenije iskustva u tekstilnoj industriji. Kontinuirano educiranje velikog broja radnika i tehnološko usavršavanje, koje je u konačnici zadovoljilo i najzahtjevnije klijente u svijetu mode, pretočeno je u kreaciju savršenog muškog bosanskog odijela kojeg odlikuje kvalitet, elegancija i komfor.

Iz pogona Kismet u Brijesnici Maloj, čija je oprema za proizvodnju najnovije generacije, zahvaljujući prenesenom iskustvu od najvećih stručnjaka u Evropi, majstori ovog zanata dnevno proizvedu više od 200 odijela za prestižne svjetske brendove, pa su tako proizveli i Maestro odijelo, kojim se u kombinaciji sa već pomenutim inovativnim konceptom prodaje, želi stvoriti jedan bh. brend dostojan širenja u Europi.

Put od ideje do realizacije za izradu Maestro odijela trajao je više od 10 godina.

“Pokretanju brenda prethodile su godine rada, istraživanja i ulaganja u veoma skupu opremu i specifično tehnološko znanje, kako bismo uopće proizveli odijelo vrhunske kvalitete. Ovo je bio jedini mogući izbor, ako želimo da unaprijedimo standard naših zaposlenih. Poznato je da vršenjem usluge šivenja u tekstilnoj industriji se ostvaraju veoma niske cijene i na taj način nismo u mogućnosti na duži rok značajno popravljati dohodak zaposlenih. Ja se iskreno nadam da ćemo na tržištu biti prepoznati prije svega odličnim kvalitetom i da će ljudi radije kupovati ono što je stvoreno rukama i umjećem naših ljudi", izjavio je vlasnik komapnije Kismet d.o.o. Alen Karić.

Direktor kompanije Kismet d.o.o. Armin Hasić je kazao kako je Maestro Suits rezultat vizije osnivača Ismeta i Đule Karić, koji su prije 25 godina u Brijesnici Maloj kod Doboja imali viziju i pokrenuli tekstilnu proizvodnju, koja je dostigla nivo da sarađuje sa najboljima na svijetu.

"Upravo tu težnju za istrajnošću u viziji i težnji za iskorakom iz prosjeka u prestiž, prenijeli smo kao osnovnu snagu Maestro Suitsa. Možda odijela ne nose svakodnevno svi muškarci, ali sigurno da svi trebaju imati odijelo. Upravo zbog toga smo sebi dali zadatak da izradimo veliki broj modernih i kvalitetnih odijela, i omogućimo svakom kupcu da se osjeća kao “maestro”. Mi smo uspjeli kompletirati cijeli ciklus od dizajna, logistike, proizvdonje, ali i prodaje na jedinstven način čime smo kupcima omogućili kvalitet, dobru cijenu kao i veliku fleksibilnost prilikom izbora odijela, te nudimo i odijela po mjeri", rekao je Hasić.

U prodavnici u Sarajevu ( Klodvorska 12- TC Intershop i u krugu fabrike u Maloj Brijesnici (Doboj Istok) moguće je pronaći tri vrste odijela: casual,business i evening odijela, te sakoe za poslovno – ležerni stil oblačenja.

Maestro Suits muškarcima nastoji maksimalno pojednostaviti potragu za idealnim outfitom, stoga kupci osim širokog izbora odijela, u ponudi mogu pronaći veliki izbor košulja, kravata, modnih dodataka i kožne galanterije.

Ovaj bh. brend su prepoznale i već u početku promovisale poznate osobe poput sportiste i humaniste Tomislava Cvitanušića, glumca Muhameda Hadžovića i TV voditelja Fikreta Hodžića, te mnogih drugih iz poslovnog i diplomatskog svijeta.