biznis
3

Još nekoliko dana do najveće regionalne ecommerce konferencije: OMGcommerce 2015

Klix.ba
Najveća regionalna konferencija o internetskoj trgovini i ekonomiji OMGcommerce okupit će brojne predavače iz zemlje i svijeta koji će tom prilikom prezentirati inovativne ecommerce projekte i rješenja te se osvrnuti na stanje digitalne ekomonije u Hrvatskoj i regiji.

Prvo predavanje na konferenciji imat će predstavnik Paypala, Matt Komorowski, Head of sales. Oni će predstaviti Paypalova rješenja, no veći dio njihovog izlaganja temeljit će se na interakciji s publikom te će se koncentirati na raspravu o izazovima digitalne ekonomije i najboljim mogućim rješenjima, pogotovo vezano za našu regiju.

Specifičnost ovogodišnjeg izdanja OMGcommerce konferecije jest u tome da će predavanjima obuhvatiti širi spektar, odnosno konferencija će se baviti digitalnom ekonomijom u globalu odnosno svim oblicima privređivanja koji uključuje digitalne tehnologije.

Tako će o ogromnom uspjehu, trenutno najuspješnijeg svjetskog startupa, Ubera, govoriti Rob Khazzam koji je zadužen za otvaranje novih tržišta. Najava Ubera polučila je ogroman interes javnosti i medija jer se počelo špekulirati o njihovom dolasku u Hrvatsku, inače velikom konkurentu postojećim taksi službama. Iz Ubera su poručili kako traže nove prilike u Jugoistočnoj Europi, no u ovom trenutku nemaju potvrdu da dolaze u Hrvatsku. Koji su njihovi planovi, kako radi Uber i kako oni gledaju na svoju poziciju u našoj regiji, Rob Khazzam će otkriti na konferenciji.

Na OMGcommerce stiže i BlaBla car, servis za dijeljenje vožnje, koji je odnedavno prisutan i u Hrvatskoj. O njihovim će planovima govoriti Antonija Bilić Arar, njihov PR & Marketing manager.

Dio programa na konferenciji bavit će tehničim aspektom koji je bitan kako bi se dobio učinkovit web shop. Iz Kentica, svjetski priznatog sustava za upravljanje sadržajem (Custom Management System, CMS), a kojeg koristi najveće svjetske tvrtke kao rješenje za svoje web shopove, dolazi Dominik Pinter. On će pokazati kako na najbolji način integrirati i iskoristiti sve prednosti te platforme. Uz njega će biti i Petar Kozjak iz tvrtke Endora, domaća tvrtka, inače zlatni Kentico partner. Predavanje će na OMGcommerce-u imati i Dražen Karačić Šoljić iz renomirane tvrtke Inchoo koja se bavi upravo rješenjima za ecommerce te Zorin Radovančević iz vodeće internet marketing agencije Escape. Cloud tehnologije također postaju sve važnije u ecommerce, pa će tako Combis predstaviti svoje inovativno rješenje koje optimizira proces velenarudžbi i pomaže u generiranju većeg prihoda.