Komentari (117)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zato jer smo mi gospoda za ovu evropsku sirotinju, kad dam cener onda mi i naspi za tog ceneea necu da pomjeram iz kola, mogu samo otvorit prozor da debljina cenera moze proc kroz :D
E ovo je dokaz da smo zaglavili negdje oko 1971-74... dok ostali zive 2019
@migrantsyriauskbih ... đeš bošnji dati sam da sipa. odmah bi to digo u zrak.
Neki dan dodjem na pumpu u Pofalićima. Prilazi radnik i kaze: "Naspi ti sebi sam, ako hoces". Rekoh: "Smijem li ?", na sta on odgovara: "Pa smiješ ti sve u svojoj državi, što ne bi smio". Tako da smo udruzenim snagama prekrsili ovaj zakon, star 48 godina.
Jednom sam na Energopetrolu sipao gorivo,da sam i ja ko većina što je komentarisala sam sebi točio gorivo.I sve do jednom,radnik me na benzinskoj upozori"da te više nisam vidjeo da sipaš gorivo dok mene nema".Poslije dolazio čekam kad će taj radnik da izađe,možeš sebi pun rezervar nasuti dok on dođe,i još gore što se vidi na njemu da mu je omrzlo više raditi,facu imao lijepu ko san kad mu dođes sipati :) i dočeko je i on tu penziju,ne radi više,zato je bio tako veseo.
Ma sramota me sipati za cenera pa se sakrijem i kazem onom pumparu, legendo de naspi cenera da niko ne vidi
a dze oVđe iMA kUPit kERoziNA, MoJ gOLf 2 hIDE na kErOZin....... :(
Otimanje radnih mjesta. Svakako su male plate radnika na pumpama ali mnogima je to odskočna daska poslije srednje škole (znam dvojicu koji su radili i polagali za "C" kategorije i sad su vozači u drugim firmama). Tih 600-700 KM je mnogima pred penziju za do penzije , a i lijenima dovoljno da kukaju kako su male plate, a rade godinama. Kakva modernizacija, to bi bilo samo bogaćenje vlasnika.
Ma kad samo uvedu nove pumpe, ubacis svoju karticu, uneses pin i iznos, on naplati i pusti te da natocis za tacno toliko. Nit mozes prevarit nit mozes tocit bez love.
najjači su likovi koji parkiraju kraj pumpe, otvaraju prozor suvozačev, pružaju novčanicu radniku kroz isti, te uz famoznu rečenicu "de za dvaes" počinju i završavaju razgovor. ako to radite, velika je vjerovatnoća da ste seljačina. za ove koji se boje sebi nasuti, zeleno je benzin, crno je dizel, nema puno nauke. i imate se pravo žaliti ako vam umjesto 20.00 naspu 19.99 KM, na tim feninzima su se mnogi obogatili
Duvaj ga Evropo.
Ja uvijek sam sipam..nikad docekat pumpara..
Treba da mi preleti preko ceneraaa jel ,pa razbit ovog petaka u drugom dzepu???ne ne ..dedera kralju cenera dizela..
Dođem na benzinsku , ugasim auto (ponekad, ako sam siguran da će htjeti upaliti kasnije) , očepim (bez otključavanja poklopca jer se raje*alo) , naspem i dok sipam dolazi radnik da on naspe a ja mu samo pare dam , ćao za ćao i alahemanet.
Nece bosnjo u evropi sa cigarom na pumpi iz auta izaci,nebrini..U bosni se ponasa debilski a evropi kazna ti je neminovno taman da je sin rodzeni.
Jbt ja se kurcim po njemackoj kako je kod nas usliga i sve na pumpi,a ono zakon.Jesam se provalio jbt.
ja odem na in vivo u zuvinicama i samo kroz prozor de mi za dvajs dizela jeftinijeg i navozam se jer je litar 2.11 KM. makina pezo 307 pichi.
Taman posla da ruke prljam, svakako ce ga naplatiti sipao ga ja ili pumpadzija..
uću sipati ja ili on me ne zanima, ustvari još bolje ako oni sipaju, samo naspi onoliko koliko sam platio i to je to, nema problema