Promo
40

Jericho Fondacija najavljuje tradicionalnu večer u Sarajevu posvećenu stipendistima Fondacije

Jericho Fondacija u saradnji s kompanijom Symphony organizira tradicionalnu večer posvećenu stipendistima Fondacije i njihovim dosadašnjim uspjesima.

Jericho Fondacija je započela svoj rad u Bosni i Hercegovini u 2000. godini s ciljem da jednoj lokalnoj studentkinji, Melisi omogući fakultetsko obrazovanje.

Osnivačica Fondacije, Joanna Shields je upoznala Melisu i njene roditelje tokom rata u Bosni i Hercegovini, gdje je Joanna dolazila kroz humanitarne akcije, kako bi pomogla lokalnom stanovništvu. Sve do 2000. godine Joanna i Melisa su razmjenjivale pisma gdje su pisale o svojim životima, brigama i snovima. Kada joj je Melisa u jednom od tih pisama spomenula da bi voljela ići na fakultet, Joanna je dala sve od sebe kako bi u svom gradu u SAD-u skupila dovoljno sredstava za Melisin odlazak na studije u Sarajevo.

Nakon Melise, Joanna i ostatak tima koji stoji iza Jericho Fondacije do sada su uspjeli obezbijediti školovanje za preko 60 mladih osoba iz Bosne i Hercegovine, kao i redovne studijske posjete i praksu u SAD-u i ostale seminare i druženja koje organiziraju, kako bi te mlade ljude učinili što konkurentnijim na tržištu rada. I u tome su i uspjeli, Jericho Fondacija se ponosi činjenicom da su svi stipendisti nakon završetka studija uspjeli pronaći zaposlenje i sada zajedno mijenjaju budućnost Bosne i Hercegovine na bolje.

U četvrtak, 19. septembra s početkom u 18 sati, u prostorijama kompanije Symphony (Sarajevo City Centar, 17. sprat) Jericho Fondacija organizira tradicionalnu večer posvećenu svim stipendistima Fondacije. Uz ugodno druženje i ukusnu hranu stipendisti će s prisutnim podijeliti svoje životne priče, u nadi da će što više ljudi čuti za aktivnosti Jericho Fondacije i njihove uspješne priče. Tokom večeri, Jericho tim najavljuje organizaciju i aukcije za zanimljive američke proizvode i suvenire.

Pozivamo sve zainteresirane osobe da nam se pridruže u Sarajevu 19. septembra od 18 sati, a svoj dolazak možete potvrditi kratkom prijavom ovdje. Podržite zajedno s nama ove mlade ljude! Svi prijavljeni koji dođu na event imaju mogućnost osvojiti Starbucks poklon paket.