promo
25

Jericho Fondacija iz SAD-a vas poziva na tradicionalno druženje u Sarajevu posvećeno stipendistima Fondacije

Jericho Fondacija uz podršku IT kompanije Symphony organizira tradicionalnu večer posvećenu dosadašnjim uspjesima mnogobrojnih stipendista Fondacije.

Jericho Fondacija je neprofitna organizacija iz SAD-a koja je počela sa radom 2000. godine iz želje da se prikupe sredstva za lokalnu studentkinju kako bi mogla nastaviti fakultetsko obrazovanje. Osnivačica Fondacije, Joanna Shields je upoznala Melisu i njene roditelje tokom rata u Bosni i Hercegovini, gdje je Joanna dolazila kroz humanitarne akcije kako bi pomogla lokalnom stanovništvu. Joanna i Melisa su razmjenjivale pisma gdje su pisale o svojim životima, brigama i snovima. Kada joj je Melisa u jednom od tih pisama spomenula da bi voljela ići na fakultet, Joanna je dala sve od sebe kako bi u svom gradu u SAD-u skupila dovoljno sredstava za Melisin odlazak na studije u Sarajevo.

Od tada, Fondacija je uspjela obezbijediti školovanje za preko 70 mladih osoba iz Bosne i Hercegovine, kao i redovne studijske posjete i praksu u SAD-u i ostale seminare i druženja za cilj osnaživanja i pružanja prilika mladima širom BiH.

U četvrtak, 7. oktobra s početkom u 18 sati, u prostorijama kompanije Symphony sa prelijepim ambijentom i pogledom na grad Sarajevo, Jericho Fondacija organizira tradicionalnu večer posvećenu svim stipendistima Fondacije. Nova adresa kompanije Symphony je Zlatna dolina 1, Trebević, Sarajevo.

Uz muziku i ukusnu hranu stipendisti će s prisutnima podijeliti svoje priče, u nadi da će što više ljudi čuti za aktivnosti Jericho Fondacije i podržati njihovu misiju. Tokom večeri, Jericho će održati i aukciju za zanimljive američke proizvode i suvenire.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže u prostorijama IT kompanije Symphony 7. oktobra od 18 sati, te vas molimo da registraciju izvršite ovdje jer je broj posjetitelja ograničen zbog COVID mjera. Svi prijavljeni koji dođu na event imaju mogućnost osvojiti poklon paket iznenađenja.