Komentari (176)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Samo se vi tjesite, kasnimo za spomenutim drzavama minimalno 50 godina.
ovo su stari podatci..od prije godinu dana...bih je sad zaduzena 47% a srbija 59%.....a vucic je najavio da do kraja godine otplacuju dugove da padnu ispod 50%....a bih ce do kraja godine preci 50% jer ce dignuti oko 2 milijarde kredita...
znaš li priči o kornjači i zecu?
PRIKAŽI ODGOVORE (11)
Nije da mi necemo da se zasuzimo, hocemo, ali nam niko vise i neda pare
E tačno tako!
@ddd Trotoar predsjedništva pod hipoteku i eto love
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Evropska unija- Legalizovana praonica para velikih sila samo bijedni narod to ne primjecuje. Turizam u Hrvatskoj raste ali pare idu njemackoj jer su odradili dobar posao pokupovavsi sve bolje hotele po niskim cjenama. Tako isto i sa Slov3enijom samo sto szu sloveniji oduzeli fabrike secera i druge uvozeci jeftiniji secer. Sada nastoje integrisati BiH i Srbiju i tako ce oduzeti nase bogatsvo kojem raspolazemo
kako su prejaki ovi "hrvatska je njemacka za bas" "Hrvatska.je 50.godina ispred vase BiH" "odi u Zg pa rodji u Sa" aaa jado sjedi za tastaturom u Citluku-Posuju-Sirokom, u ladici BiH papiri, Zagreb i HRV vidja na slikam uglavnom, na more ide samo na dan, novcanice u KM i sa slikama nasih, BosanskoHercegovackih velikana! cccc kompleks manjeg, nizeg ga ubi..
Budimo iskreni i razvijenost nam je srazmjerna dugu. Ali nikako da se prevare i dignu koju milijardu za obnovu fabrika.
Ni na Al Jazzeri ne navode izvor ovoga. Šupljak na kvadrat za utjehu narodu pred izbore.
Nisu mi jasna ova Zelenortska ostrva imaju 500.000 stanovnika a dug kao Italija. Kakva se tu prevara radi
Procentualno ase. Ako ti imaš 5 KM u džepu i dužan si 5KM, znači dug ti je 100%, kao i kod onoga koji ima 100KM i duguje 100. karikiram
aaa pa zato naši idu da rade u sloveniju i hrvatsku..
Mi pokrivamo zaduzenje novim zaduzenjem 😂😂
banke vladaju tzv modernim zemljama. Biraju vlade, predsjednike,ministre,odlucuju kad ce koju drzavu iz cista mira proglasiti najvecim neprijateljem covjecanstva, da bi krenuli u rat a onda podvaljivale kredit.Taj sistem kredita je fizicki neodrziv. Sam sebe ce da unisti,ili ce citava planeta da plati glavom."kazu kupi auto.Al imam auto. Sta ima veze uzmi kredu polako vracaj" . Banke ne daju kredit ako vide da neces moci vracat,al drzavama daju bez obzira sto nisu u stanju da vrate ni kamatu.
Nije li slucajno da zemlje sa najmanjim vanjskim dugom su ujedno i zemlje gdje su se amerikanci borili da 'donesu' demokratiju. e.g. Libija, Afgasnistan, Rusija pa sljedeci je Iran :)
Nasi se ne mogu sloziti kako ce podijeliti pare pa se manje zaduzuju.
Odoh se ja preselit' u Istočni Timor, j**o Balkan.
slovenski dug nije posljedica razvoja privrede i ulaganja. Slovenija je imala dugo vremena dug na razini oko 40% BDP-ja, ali je zbog sanacije 4 največe banke u državnom vlastništvu (od 2008 do 2013), spasavajući vlastitu kožu i obraz pred Evropom (2013 trebala je doći tzv. trojka), država se enormno zadužili i povećala dug na nivo oko 85%. trenutno ide Sloveniji na ruku što su uslovi zaduživanja na međunarodnima tržištima kapitala dosta povoljni, pa se taj dug polako smanjiva..
Smanjuje ne smanjiva, vidi se da si isao u skolu u Sloveniji izgleda.
Bez obzira na veliki dug HR i SLO----obje države su debelo ispred Zapadnobalkanskih zemalja...Čak i HR koja je siromašnija nego Italija ili Austrija je barem 50 godina naprednija od Bosne ili Srbije ili Kosova ili CG.
@therat Hahahha, pa u Sarajevu se danas najvise okrcu pare. Sve skupa auta, kad hoces da zovnes majstora moras cekat jer vazda ima posla preko glave, a otkako su arapi dosli m² novogradnje na Ilidzi 2600KM ako hoces u centru.
Pa vi klixovci glupqnderi bi voljeli da smo najzaduzeniji jel. Hrok hrok smradovi
Hrvatska i Slovenija su ulagali u projekte, autoceste, privredu. Nasi smetljari su ulagali u administraciju tj. u svoje glasace.