|

Jane Armitage direktorica Svjetske banke za zapadni Balkan

Jane Armitage direktorica Svjetske banke za zapadni Balkan
0
F
FENA
5.12.2007. u 10:57
0
komentara
0

dijeljenja
Jane Armitage direktorica Svjetske banke za zapadni Balkan
Direktorica Svjetske banke za zemlje zapadnog Balkana koja uskoro napušta tu dužnost Orsalia Kalantzopoulos danas će doputovati u oproštajnu posjetu Bosni i Hercegovini. Kalantzopoulos je imenovana za novu direktoricu za zemlje južne i centralne Evrope i Baltika.
Tokom posjete BiH nju će pratiti Jane Armitage, koje će od 1. januara 2008.godine preuzeti dužnost direktorice Svjetske banke za zemlje zapadnog Balkana.

Kalantzopoulos i Armitage će u BiH obići projekte za koje Svjetska banka pruža podršku te se sresti s predstavnicima vlada, političkim vođama i međunarodnim zvaničnicima u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru da bi izvršili pregled tekućih i razmotrili buduće operacije za koje će Svjetska banka pružiti podršku u BiH.

Tokom prethodnih deset godina, Svjetska banka je imala značajnu ulogu u izgradnji i razvoju BiH. Svjetska banka je uložila više od 1,1 milijardu američkih dolara u obnovu osnovnih usluga, rekonstrukciju cesta i mostova te unapređenje zdravstvenih usluga i obrazovanja, pružajući pomoć za stvaranje neophodnih uvjeta za zapošljavanje i održiv ekonomski razvoj BiH.

S oko 200 miliona dolara koji će se upotrijebiti za pružanje podrške već odobrenim projektima i dodatnih 200 miliona dolara koji će se staviti na raspolaganje tokom naredne četiri godine, Svjetska banka je opredijeljena za pružanje podrške daljim investicijama u sektore infrastrukture, transporta i energetike, reformu javnog sektora i pomaganje BiH da osigura pružanje boljih usluga svojim najugroženijim građanima.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.