{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvođači radova na tunelu Vijenac traže veći angažman bh. firmi

F
1.3.2013. u 16:25
0
10
Izvođači radova na tunelu Vijenac traže veći angažman bh. firmi
0
Izvođači radova na tunelu Vijenac traže veći angažman bh. firmi
Foto: Klix.ba
"Ispunili smo obećanje dato u augustu prošle godine na otvaranju dionice autoputa Kakanj - Bilješevo da će do 1. marta biti probijen tunel Vijenac", izjavio je direktor JP Autoceste FBiH Ensad Karić na današnjoj svečanosti povodom probijanja tunela.
Naglasio je da su bh. građevinari za svega sedam mjeseci završili posao za koji je njihovim prethodnicima, slovenačkim kompanijama, trbalo 20 mjeseci.

"Pri kraju je i postupak tenderske procedure za drugu fazu radova na tunelu, odnosno poslova hidroizolacije, i postavljanja betonskih, asfaltnih i elektro-mehaničkih instalacija. U pripremi tendera s EBRD-om zahtijevali smo da našim kompanijama bude data šansa da apliciraju i za drugu fazu, a iz ovog što danas vidimo jasno je da su oni to zaslužili", potcrtao je Karić.

Posebnu zahvalnost uputio je radnicima, kazavši da bez njihovog predanog i kvalitetnog zalaganja ne bi imao čast prisustvovati današnjem probijanju tunela.

"Vi ste svojim radom u tri smjene, pored gradnje ovog tunela, stvorili reference svojim kompanijama, kao i uvjete za povratak nekadašnjeg ugleda bh. građevinarstvu", rekao je Karić.

Hamed Ramić, direktor kompanije Euroasfalt koja je lider konzorcija koji gradi tunel, istakao je da, kao što današnji dan simbolizira nezavisnost naše domovine, tako i ova građevina na svojevrstan način dokazuje našu nezavisnost i sposobnost da sami ostvarujemo do sada nemoguće misije.

"Iza izgradnje tunela Vijenac stoji zavidna složnost, profesionalnost i solidarnost bh. firmi na čemu nam mogu pozavidjeti mnogi", kazao je Ramić.

Naglasio je da je jedan od pokazatelja napretka društva i povjerenje u domaće kompanije i njihovu sposobnost da izvode ozbiljne projekte, te apelovao na bh. javnost, poduzetnike, političare i medije da imaju više pouzdanja u vlastite snage, resurse i znanje.

"Samo realizacijom velikih projekata sopstvenim snagama i ravnopravno sarađujući s drugima uspjet ćemo pokrenuti širi dijapazon ekonomskih aktivnosti i stvoriti bolju budućnost za generacije koje dolaze", poručio je Ramić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: