Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Što lijepo ne kažete u naslovu kao drugi mediji : BiH najgora u regionu po uslovima poslovanja! Hvala Fadile, hvala Željka, Dragane, Milorade Bakire, Denise-penise...
Na kojem mjestu je Njemačka ili Italija?
Nezavisno poslovanje u BiH je fantazija. Ključni uslovi su pripadnost vladajućoj partiji ili plaćanje reketa.
Idite perite guzice, al neka svi misle da ste medicinari :)
oito nisu pokusali poslovati ovdje jer je 81. mjesto odlicno
Trebamo se pod hitno riješiti Genocidne, samo nas vuče prema dnu...Pokloniti im Bijeljinu i neka je nose majčici, komunjarama ako ih žale pokazati majčicu i srednji prst...
braća ti ginu u Siriji
@TrgHerojaTrecegRajha I tvoja u Ukrajini
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ako si u SDA sve ide brze
Realno lista konkurentno visoko razvijenih zemalja zavrsava sa Slovenijom koja je na 30 mjestu. Posmatrajuci indikatore koje su mjerili smatram da se "vrijeme i troskovi" osnivanja firme bisu toliko relevantni, jer nije problem i sacekat. To je vise indikacija sta se moze ocekivat u mnogo vaznijim detaljima poslovanja koji zavise od lokalne birokratije. Zastita investicija i koliko se mora uposlit "administrativnog" kadra koji bi piskarali po poreskim papirima su glavni faktori .
Daju se sve mogućnosti stranim firmama, da nas što više muzu. Makedonija je u top 10. a znamo kako je ona napredna. Dok druge države štite svoja tržišta, mi im dajemo sve na izvolte.
nopravdano, kad posla nema, nema ni teškoća u poslovanju
Realno bi bili bar 46ti da nam nije ovih debila iz RSa
@Separatista , vi , ali svi koji uzimate brzinu sredjivanja papira za biznis kao mjeru prednosti jednog trzista ste potpuno slijepi u shvatanju problem moderne ekonomije. Isto tako se ne slazem i sa ovim da je Federacija nesto bolja, jer objektivno je pitanje samo koja od dvije ultra-socijalisticke birokratije pravi vece namete i komplikovaniju papirologiju vodjenja firmi.
@Separatista , ne da mislim vec sam siguran u to.