Izvjesna prodaja hotela "Rudar" u Zenici koji već godinama nije u upotrebi

Izvjesna prodaja hotela "Rudar" u Zenici koji već godinama nije u upotrebi
7
E. M.
7.11.2019. u 13:03
2
komentara
7

dijeljenja
Izvjesna prodaja hotela "Rudar" u Zenici koji već godinama nije u upotrebi Foto: E. M./Klix.ba
Prodaja hotela Rudar u Zenici koja je bila zakazana za 29. oktobar nije održana, a kako Klix.ba saznaje razlozi su tehnički i imovinsko-pravni.
Iako se na prodaju javilo nekoliko zainteresovanih kupaca koji su bili spremni položiti depozit od 10 posto na ukupnu prodajnu vrijednost hotela u iznosu od 3,1 milion KM, ipak prodaja nije završena.

Kako Klix.ba saznaje Porezni ured u Zenici zbog brojih razloga nije bio u mogućnosti prihvatiti novac od potencijalnih kupaca, zbog čega će se novac morati polagati u nekoj od banaka.S druge strane tek prije nekoliko dana se saznalo da određene osobe u krugu hotela Rudar imaju stanarska prava zbog čega bi sutra u upravi Rudnika mrkog uglja Zenica trebao biti održan sastanak kako bi se riješili imovinsko-pravni odnosi.

Foto: E. M./Klix.ba Foto: E. M./Klix.ba


Prodaja hotela Rudar najvjerovatnije će biti završena u drugom prodajnom roku kojeg odredi Kantonalni porezni ured u Zenici nakon rješavanja svih problema koji su se dogodili nakon zakazanog termina prodaje, odnosno, javne aukcije.

Hotel Rudar koji se nalazi u neposrednoj blizini zgrade Rudnika mrkog uglja Zenica već godinama nije u upotrebi, a u vlasništvu je Elektroprivrede Bosne i Hercegovine.

Na aukciji koja će biti održana 29. oktobra u Kantonalnom poreznom uredu Zenica na prodaju će biti kuća i zgrada sa dvorištem površine 4.386 m2 i Rudarski hotel te kafana površine 864 m2.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...