{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izgradnja IX transverzale zajednički interes

F
FENA
16.6.2015. u 20:48
172
18
Izgradnja IX transverzale zajednički interes
172
Izgradnja IX transverzale zajednički interes
Rješavanja imovinsko-pravnih odnosa na trasi IX transverzale na dionici od ulice Džemala Bijedića do ulice Smaje Šikala, u Boljakovom potoku bio je povod današnjeg sastanka premijera Kantona Sarajevo Elemdina Konakovića, ministra saobraćaja Muje Fiše, načelnika općine Novi Grad Semira Efendića te čelnih ljudi Direkcije za ceste KS i Zavoda za izgradnju KS Adema Zolja i Ljiljane Pelidije.
Općina Novi Grad naglasila je svoj poseban interes osiguravanja novca za potrebe rješavanja imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju 400 metara dugog nadvožnjaka na spomenutoj saobraćajnoj trasi. Dio sredstava za ovu namjenu Općina je planirala u svom ovogodišnjem budžetu, a od Zavoda za izgradnju Kantona želi dobiti potvrdu da će namjenska sredstva Zavoda prikupljena na području ove općine biti planirana za izmirivanje imovinsko-pravnih obaveza na ovoj dionici te da će biti prepoznata u Planu uređenja gradskog građevinskog zemljišta za 2015. godinu.

Na sastanku je bilo govora i o manjkavostima koje na terenu ima primjena Zakona o gradskom građevinskom zemljištu, te o mogućnostima traženja boljih i bržih rješenja koja će ići više u korist izgradnje zajedničke infrastrukture, od interesa za sarajevske općine i Kanton Sarajevo, saopćeno je iz Press službe KS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: