Izgrađena četvrtina Pelješkog mosta, uskoro radovi na kopnu

Izgrađena četvrtina Pelješkog mosta, uskoro radovi na kopnu
46
F
FENA
9.8.2019. u 21:06
99
komentara
46

dijeljenja
Izgrađena četvrtina Pelješkog mosta, uskoro radovi na kopnu Ivo Cagalj/PIXSELL
Kineski građevinci brže od očekivanog grade Pelješki most tako da se već sada iznad morske površine mogu vidjeti naglavnice koje će nositi buduće stupove mosta koji bi trebao biti završen u iduće dvije godine, piše Jutarnji list.
U prvoj godini kineska tfirma CRBC uspjela je završiti 25 posto radova na mostu. Svi radovi teku prema planu. Sada se na pojedinim pilotima vadi materijal i piloti se betoniraju i postavljaju oplate za izradu naglavnica koje će povezivati te pilote - kaže za Jere Šegedin, voditelj projekta Pelješkog mosta, uime investitora, Hrvatskih cesta.

Uz radove u podmorju, uskoro počinju i oni na kopnu.

"Počele su pripreme za temeljenje stuba mosta na kopnu u Komarnoj i Brijesti", rekao je Šegedin, pojašnjavajući što to, zapravo, izviruje iz mora.

"To su oplate na kojima će se betonirati naglavnice. Riječ je o velikim betonskim blokovima koji će povezivati pilote u jednu cjelinu. Nije to gotov proizvod, nego priprema za postavljanje armature, nakon čega slijedi betoniranje", rekao je Šegedin.

List piše da budu li Kinezi radili ovakvom dinamikom, nema dvojbe da će se i ova faza radova vrlo brzo zgotoviti, najdulje do početka iduće godine.

Gotovo 400 Kineza predano radi na gradilištima u Komarnoj i Brijesti, pa je 148 pilota zabijeno i prije predviđenog roka.
Prijavi grešku


Komentari (99)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...