Potpisao
11

Ivica Todorić aktivirao "Lex Agrokor"

Klix.ba
Ivica Todorić
Ivica Todorić
Ivica Todorić stavio je svoj potpis na aktivaciju "Lex Agrokora". To znači da će u Agrokor sljedeće sedmice doći vanredni povjerenik Vlade Republike Hrvatske, piše 24sata.hr.

Ivica Todorić je tako znatno olakšao cijelu proceduru i očito nije htio praviti probleme, komplicirati i odugovlačiti.

Navodno se dogovorio s banakama da se on miče. Nakon što je zahtjev potpisao Todorić, prijedlog o uvođenju vanredne uprave i aktiviranja "Lex Agrokora" treba danas stići na Trgovački sud u Zagrebu. Zahtjev je hitan.

Odmah, čim primi zahtjev, sud je dužan obavijestiti Vladu i Ministarstvo privrede Hrvatske. U roku dva dana Vlada mora predložiti vanrednog povjerenika. Njega Vladi predlaže Martina Dalić, a nagađa se da bi vanredni povjerenik trebao biti Ante Ramljak.

Ako sve bude išlo velikom brzinom, Vlada može čak i danas popodne poslati svoj prijedlog. Inače joj je krajnji rok u utorak.

Tek kada stigne Vladin prijedlog, sud ima dva nova dana da otvori postupak vanredne uprave i time je zakon konačno aktiviran. Ivica Todorić i njegova uprava su razvlašteni, dolazi vanredni povjerenik koji preuzima sve poslove.

Antonio Alvarez III i njegov tim koji su dovele banke formalno ne bi inače imao nikakve ovlasti, ali navodno su banke i Vlada dogovorili da oni ipak ostanu u Agrokoru i pomažu povjereniku.

Podsjećamo da je Hrvatski sabor na jučer održanoj sjednici usvojio zakon o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, ili o takozvanom "Lex Agrokoru".

Zakon je usvojen s 83 glasa "za", dva suzdržana i 46 "protiv".

Hrvatski sabor nastavio je danas sjednicu na kojoj je razmatran zakon o postupku vanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku, ili o takozvanom "Lex Agrokoru". S 83 glasa "za", dva suzdržana i 46 "protiv" zakon je usvojen.

Ivica Todorić dobavljačima je dužan više od 16 milijardi kuna. Prijete mu općom blokadom. Upravljanje Agrokorom, najvećim hrvatskim koncernom, preuzeli su Rusi na čelu s Antoniom Alvarezom III.