{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivanković Lijanović u Berlinu na sajmu "Zelena sedmica"

F
20.1.2012. u 11:31
0
0
Ivanković Lijanović u Berlinu na sajmu "Zelena sedmica"
0
Ivanković Lijanović u Berlinu na sajmu "Zelena sedmica"
Dopremijer Vlade Federacije BiH i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković Lijanović je, na poziv savezne ministrice poljoprivrede Ilse Aigner, prisustvovao u četvrtak svečanosti povodom otvaranja najvećeg svjetskog sajma poljoprivrede, hrane i hortikulture ''Međunarodna Zelena sedmica'' (Internationale Grune Woche), koji se održava u Berlinu od 20. do 29. januara ove godine.
Svečanosti otvaranja tog sajma sa višedecenijskom tradicijom, također su prisustvovali ministri poljoprivrede iz cijelog svijeta i visoki evropski zvaničnici.

Dopremijer Vlade Federacije BiH i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Jerko Ivanković-Lijanović istakao je da je Međunarodna zelena sedmica izvanredna prilika razmjene iskustva sa ministrima poljoprivrede država koje su u poljoprivredi daleko razvijenije od nas.

Cilj Federalnog ministarstva poljopivrede, vodoprivrede i šumarstva jeste da se posredstvom bilateralnih razgovora postigne načelan dogovor o otvaranju tržišta država članica Evropske unije, kao i drugih država, za naše poljoprivredne proizvode.


"Također želimo razgovarati o izvozu proizvoda životinjskog porijekla u Evropsku uniju, za što sada nemamo priliku, i zamoliti evropske ministre poljoprivrede da se zauzmu kako bi se to pitanje reguliralo što prije’’, kazao je Ivanković-Lijanović.

U toku trajanja Međunarodne zelene sedmice, u Berlinu će se održati Globalni forum o hrani i poljoprivredi, kao priprema za Konferenciju o održivom razvoju u Riu, u junu 2012.

U subotu, 21. januara, ministar Ivanković-Lijanović učestvovat će na Četvrtom berlinskom samitu ministara poljoprivrede u okviru Globalnog foruma o hrani i poljoprivredi u Berlinu, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: