Promo
69

IuteCredit jedna od prvih kompanija iz Estonije koja emituje vrijednosne papire na Frankfurtskoj berzi

IuteCredit Europe, vodeća europska grupacija za osobne finansije, prvi put je izdala korporativne obveznice, u trajanju od četiri godine.

Također, IuteCredit je prva kompanija iz Estonije koja je počela da emituje svoje vrijednosne papire na berzi u Frankfurtu, Njemačka.

IuteCredit je izdao 40 miliona eura viših osiguranih obveznica po kamatnoj stopi od 13 posto, sa rokom do 2023. godine. Prvi dan trgovanja novim obveznicama na otvorenom tržištu Frankfurtske berze očekuje se 7. augusta 2019. godine. Nako toga, IuteCredit će podnijeti zahtjev da u narednih 6 mjeseci obveznice budu emitovane i na tržištu EU, i to na Njemačkoj Berzi.

Izdavanje obveznica IuteCredita, koje provode banke iz Velike Britanije, Švicarske i Švedske, dodatno je podržala međunarodna grupa stručnjaka za ulaganja i korporativne finansije, iz Njemačke, Bugarske, Latvije i Estonije.

"Povjerenje koje su međunarodni investitori iskazali u IuteCredit, potpisivanjem naše prve euro obveznice, naglašava našu poziciju kao vodećeg, uspješnog i pouzdanog pružaoca financijskih usluga potrošačima. Također, sredstva će dodatno potaknuti ostvarenje naše misije, a to je da stvorimo izvanredno iskustvo u osobnim finansijama i time nadmašimo očekivanja svojih kupaca, sa čime bi ostvarili značajan društveni utjecaj i poboljšanje kvalitete svakodnevnog života naših kupaca. Od početka rada u 2008. godini, kompanija bilježi profitabilnu historiju kojom se naglašava održivost našeg poslovnog modela. Pored toga, za naše poslovanje vidimo veliku potražnju potencijalnih budućih, kao i postojećih kupaca, za postojećim proizvodima, kao i za daljnjim inovacijama", rekao je Tarmo Sild, Generalni Direktor grupe IuteCredit.

IuteCredit osnovana je 2008. godine i vodeća je europska kompanija za osobne finansije. Korporacija je specijalizirana za potrošačke kredite putem svojih kćerinskih kompanija u stopostotnom vlasništvu, koje koriste kapital i kreditne izvore. IuteCredit je trenutačno na usluzi klijentima u Moldaviji, Albaniji, Sjevernoj Makedoniji, Kosovu i u Bosni i Hercegovini.

Do 31. marta 2019. godine, 300 osoba, uključujući rukovodne strukture i IT timove, opsluživalo je 150.000 aktivnih korisnika kredita i radilo s bazom od 430.000 korisnika. Kreditni proizvodi IuteCredit-a su neosigurani potrošački krediti, s dospijećem od 1 mjeseca do 36 mjeseci, i osigurani automobilski krediti s dospijećem do 60 mjeseci.

Misija IuteCredit-a je stvoriti izvanredno iskustvo u osobnim finansijama, nadmašujući očekivanja kupaca.

U Bosni i Hercegovini, MKD IuteCredit BH d.o.o. Sarajevo, kao kćerka kompanija međunarone korporacije IuteCredit Europe AS, posluje od maja 2019. godine. Trenutno, MKD IuteCredit BH d.o.o. Sarajevo, svojim novim klijentima nudi dva startna proizvoda, i to:

  • prva beskamatna pozajmica u iznosu do čak 600 KM; i
  • potrošački kredit za nove klijente do 1.000 KM, sa rokom otplate do 8 mjeseci.

U ponudi se nalaze i takozvani partnerski proizvodi, koji svojim potencijalnim klijentima omogućavaju najbržu i najugodniju kupovinu proizvoda kod MKD IuteCredit BH d.o.o. Sarajevo partnera, na kredit do 3.000 KM, sa rokom otplate do 18 mjeseci.

U skorijoj budućnosti MKD IuteCredit BH d.o.o. Sarajevo počet će i sa ponudom za auto kredite do 16.000 KM, sa veoma jednostavnom procedurom odobravanja, uz 0 posto učešća, i bez dodatnih kolaterala. Važno je istaći da je usluga MKD IuteCredit BH d.o.o. Sarajevo dostupna svojim klijentima 24/7. Klijent može aplicirati iz udobnosti svog doma, putem web stranice, a sve što trebate jeste da odvojite dvije minute kako biste popunili vašu aplikaciju. Nakon dostavljenog minimuma potrebne dokumentacije, novac na vašem računu možete očekivati isti dan.

MKD IuteCredit BH d.o.o. Sarajevo možete posjetiti u podružnici u centru grada, kod Narodnog pozorišta, na adresi Ul. Branilaca Sarajeva br.16, Općina Centar, kao i na Dobrinji, u ulici Hamdije Kapidžića br. 1-2 (Bulevar Branilaca Dobrinje), Općina Novi Grad, Sarajevo, te uskoro i na adresi Zmaja od Bosne broj 50, Općina Novo Sarajevo. Za više informacija možete posjetiti web stranicu www.iutecredit.ba ili ih kontaktirati na broj +387 33 257 666.