Komentari (81)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ulaz u Sarajevo preko Rajlovac je identican ulazu u Novi Pazar. 80% poslovnih prostora nezavrseno, kuca na kuci bez bilo kakvog reda i pravila, gradjevinski materijal na ulicama, prljavo i zapusteno Ni preko Vogosce nije nista bolja situacija Kako li se neki stranac osjeca kad tek ulazi u Sarajevo?
klix umjesto da mlatite praznu slamu sto ne pitata Semira Efendica SDA sto ne zavrsava imovinsko pravne odnose za juznu longitudinala, jer to je posa na nivou opcine ? A ovaj nek ne pametuje meni vec korumpiranim SDA nacelnicima koji daju gradjevinske dozvole, ne izdaje ih narod i nije mi vec pojedinci !
@gooUser1568227271 pa ne ide više kroz Rajlovac nego autoputem na Briješće i dalje na Stup :P Šalim se, baš sam i ja tako razmišlo šta stranac misli kad prvi put vidi Sarajevo
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
"Ko ti je ovo radio?" Tipicni molerski fazoni..
meni je tako jedan stomatolog rekao xD
Zašto načelnici, ti stvarni gospodari prostora za djelovanje u njemu ne angažuju najbolje, ne prave konkurse? Tek kad dođe neko sa strane postanete svjesni nereda u kojem živimo.
Na Tibri ptice između zgrada lete na kant!
Nazalost i kod nas na moru isto sr,.nje. Kad malo putujes po aziji vidis kako su ljudi kreqtivni i talentirani. Kod nas sve dosadno ili se sve kopira. Sad je recimo unutrasnji dizajn trend nekog minimalisticko hipsterski slatkastog prostora i sad svi ducani i kafici imaju isti stil. Zaboravi originalnost i kreativnost.
Nažalost, nije to samo u Sarajevu. To je trend, zamislite, čak i u bajnoj EU. Nije baš na ovakav način, ali sve je više individualnih arhitektonskih projekata koji odudaraju od okruženja. Jeste malo bolje, možda jer je modernije, ali kad pogledate "odozgo" ili "sa strane" vidite da to nema veze s nalijeđem arhitektonskog planiranja kao ranije. Lova je pokretač i kočničar svega i niko nije imun na to. Možda nekoliko svega nekoliko zemalja.
Ne moraš biti istaknuti arhitekta da to zaključiš.
A sta je sa Kos.brdom,u ul.M.Hadzijahica,gradi se izmedu zgrada katastrofa
SEmir Efendic i njegova urban sda sluzba izdaje dozvole SDA investitorima uveliko kako bi zaustavio gradnju te transvezale kako bi ti investitori uzeli veliki novac od GRADJANA KS ukoliko se bude radika ekspropiracija..SDA UNISTI DRZAVU. Em uzimaju zelene povrsine od postojecih naselja i pretvarsju ih u poslovne prostore i parkinge a ne daju nazad nista starogradskim soliterima.
Ljudi, vidite li , ćujtete li glas civiliziranog europskog Sarajeva, kroz usta uglednog i uspješnog arhitkte. Ovaj čovjek budi nadu da europsko Sarajevo još nije umrlo . Hvala i Klixu koji s sjetio da prerdstavi i promovira istinske vrijednosti. Pozdrav iz Hrvatske
O= ijugpfAŽČ
Nego jel poceo onaj kanal...jala brat i onaj drugi?
Najružnija kuća u Sarajevu, Zečevih ruku djelo...investitora Tihe Brajkovića
GADI MI SE KAD CUJEM OVOG COVJEKA I OVE KOMENTARE!!! OVAJ NAROD NEMA OSNOVNI ODGOJ U PONSANJU PREMA OKOLINI KAMOLI PREMA NEKIM GRADJEVINSKIM I GRADSKIM/URBANISTICKIM PROJEKTIMA!!! DA BI SVAKO MALO VISE OBRACAO PAZNJU PREMA SVOM ULAZU I SVOJOJ NAJBLIZOJ OKOLINI NE BHI BILO TIBRE NI VENETA!!! OSNOVNE SU TO STVAR, LAKO JE KRIVIT NEKOG NACELNIKA ILI NEKU VLAST, VI STE DRZAVA ONA JE TOLKO DOBRA KOLIKO STE VI!!! PARAPLEGICARI JEDNI
Sto bi rekli ova me je raskucila...Dragon Age Origins theme...https://www.youtube.com/watch?v=oWFEVbfCcOY
Covjek jednom recenicom objasnio nered, svaka cast!
ih on se našo nešto pričat....ovo je islmska kasaba nalik na sve islamske kasabe od allepa,sirija do kandahar, afganistana....to je dio kulture ovog naroda. oni ne znaju drugacije. ustvari znaju ili komunisticke sibivr ili islamsku kasabu...to je sve sto znaju....ovo je crna rupa.ovdje jedino sto ulazi od novog su novi modeli mobiltela i to je to.
Šta on zna, da je u SDA struci pa hajde...