Komentari (110)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zamisli miliardu eura uloziti u poticaje za solarne panele da svak.ko.ima kucu moze postavit ako hoce.Sa tim da svaka kuca kora bit prjavljena i legalizirana. I da se plati porez na nju. Tako bi se zavrtila para i svima bi bilo dobro preko 50000 ljudi bi bilo zaposleno direktbo ili inditektno u tome sektoru.
@danko.marin Super ideja, ali niko ko odlucuje ne bi imao velike pare od toga. Ovaj projekat nije humanitarni nego investicijski.
@danko.marin Ja sam uvijek za vise eko i slazem se sa generalnom idejom, ali sta onda sa zgradama? A znamo da kod nas vecina zivi u zgradama. Isto tako, sta kad nema dovoljno sunca, a znamo da kod nas ima dosta oblaka i magle zimi. Usput, mi nesto smo protiv ovakvih elektrana, a recimo u Svedskoj se spaljuje otpad (plastika i drugo) da bi dobili energiju. Doduse pise da je zagadjenje manje, ali mislim da sa adekvatnim filterima i ovdje bi bilo manje zagadjenja.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
U BiH se GRADI da bi se moglo KRASTI !!! To je jedini CILJ i VIZIJA gradnje !!!
Samo investirati u TE i HE, ovo ostalo je sve obična ubleha... Zašto velike sile Francuska i Njemacka ne ugase nuklearke ako su ostali izvori dovoljni?
Švabe rekle da ce pogasiti sve nuklearke do 2030 i neke
Anketa u vezi (ne)provođenja energetske tranzicije u Bosni i Hercegovini https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScU2daK0Jwu73I0TvqSwUpyzQEZafPOTt8dV7mO5Y00ODeaWA/viewform
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScU2daK0Jwu73I0TvqSwUpyzQEZafPOTt8dV7mO5Y00ODeaWA/viewform
A jbg odbijemo nijemce jer su lagumdjija, grabovica i niksic sve dogovorili sa kinezima. I onda se pitamo sto nema njemackih investicija.
@gooUser1599654187 Nek' njemci ulože u drugi energetski projekat, kad su toliko merhametli. Ambijent u Hercegovini idealan za vjetroparkove.
Vec je to sve dogovoreno bila dilema ili ne, pola ce biti ulozeno pola pokradeno i to je to.
NARAVNO...
vjetro i solarnih elektrana za milijardu se moze napravit bruka i da jos da ostane za uhljeba koliko hoces, ima li sta bolje
Obnovljivi izvori su 200.000.000 eura provizija (tala) predviđenih za vladare naroda.
Ovo fadil gura, treba dobro istraziti koliki je tal
Opa, jos jedna NVO. Isplati li se ulagat milijardu KM u OIE? Ono da milijardu spiskamo u vjetroelektrane npr. ili neku finu HE ili da sve ulozimo u solarne panele, neke trajnije? Ne pisite budalastine dok ne znate ni svoj račun za struju procitat.
Pola miliona daju za advokate protiv energetska zajednice. Dovoljno govori isplati li se.
Kako će se isplatiti kad za advokate daju pola miliona. Rade protiv potpisane energetske zajednice i evropske unije. Preferiraju samo zagađenje umjesto raspodjelom gdje bi vise išlo u obnovljive. Netko se debelo zeznuo I tali se.
Na ugalj netreba ništa više praviti.
Blok 7 je izdaja drzave i pristupanje,,istocnom,,bloku tj bjezanje od nato saveza i eu a sve zbog porijekla imovine naših političara (zločinaca)jer nato i eu traze porijeklo imovine a istocni blok ne
Jedino se kod nas protura ova prica oko ekologije i blokada Energetske zajednice o drzavnoj pomoci, studirao sam u Poljskoj i unazad tri godine otvorene su 4 termoelektrane, sve mi se cini da nas neko ne zeli energetski neovisne
@babahus bravo za komentar, niko se nije bunio kada je otvorena TE Stanari prije par godina, nisi mogao pročitati ništa o tome, al kad bošnje nešto hoće napraviti, zagađujemo čak i Novi Zeland... a ovi "zeleni" za ovu priču o zagađenju, masne pare dobijaju...