{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Islamic Relief u Sarajevu dodijelio 100 stipendija za studente u BiH

2.11.2015. u 12:11
57
7
Islamic Relief u Sarajevu dodijelio 100 stipendija za studente u BiH
57
Predstavnici humanitarne organizacije Islamic Relief u Sarajevu su u nedjelju 01.11.2015. dodijelili 100 stipendija za redovne studente državnih fakulteta u BiH.
Direktor Islamic Relief za BiH Velija Semir Kukuruzović je kazao da će ovim njihovim projektom 100 studenata iz BiH biti stipendirano u pojedinačnom iznosu od oko 900 KM. Navodeći da se radi o redovnim studentima, dodao je kako žele da daju dodatnu podršku mladim ljudima koji su voljni da uče i koji su spremni da svoje vrijeme potroše na učenje.

Ističe da su svjesni toga da sve porodice nisu u prilici niti u situaciji da osiguraju svojoj djeci potrebna materijalna sredstva.

"Želimo da nauka i učenje budu nešto što je jako važno za mladog čovjeka", naveo je Kukuruzović.

Danas je uručeno i 10 stipendija za jetime/djecu bez jednog ili oba roditelja, od partnerske fondacije Muharem Berbić, a u cilju podrške nastavku višeg obrazovanja djece, što je u skladu sa misijom obje organizacije. Kukuruzović je podsjetio da je Islamic Relief humanitarna organizacija koja je 1984. godine osnovana u Velikoj Britaniji, a u BiH je prisutna od 1992. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: