Zvaničan početak radova na tunelu Hranjen između Sarajeva i Goražda je 4. marta

F
FENA
21.2.2019. u 17:48
97
38
Zvaničan početak radova na tunelu Hranjen između Sarajeva i Goražda je 4. marta
97
Zvaničan početak radova na tunelu Hranjen između Sarajeva i Goražda je 4. marta
Početak radova na tunelu Hranjen kao dijelu buduće dionice brze ceste Goražde Sarajevo formalno će biti ozvaničen 4. marta u okviru programa obilježavanja Dana nezavisnosti BiH, povrđeno je na današnjem sastanku organizacionog odbora za obilježavanje ovog datuma u BPK Goražde.
Na sastanku je utvrđen konačan višednevni program kojim će jedan od najznačajnijih datuma biti obilježen u ovom dijelu BiH.

"Formalno ozvaničenje početka radova na tunelu Hranjen održat će se u ponedjeljak 4. marta. To je jedna koordinirana aktivnost s JP Autoceste koje je i investitor u okviru ovog projekta", kazao je predsjednik organizacionog odbora, premijer BPK Goražde Emir Oković.

Po njegovim riječima, programskim sadržajima koji će se odvijati u sve tri lokalne zajednice BPK, uz građane i predstavnike javnog života kantona, prisustvovat će i istaknuti gosti.

"Tradicionalno će biti održana svečana akademija na kojoj će o značaju ovog datuma govoriti Miro Lazović. Ono što je uvijek prepoznatljivo tokom ovih obilježavanja jeste i školski aktivizam, odnosno prigodno obilježavanje unutar sistema obrazovanja", kazao je premijer Oković.

Uz učenje dove šehidima te polaganja cvijeća na spomen obilježja, predviđene su i posjete bolesnim pripadnicima boračke populacije.

Pored sportskih događaja, u dijelu kulturnog programa u Centru za kulturu Goražde, 4. marta bit će izvedene dvije pozorišne predstave, za djecu „Bajka o izgubljenom vremenu“ Lutkarskog pozorišta iz Mostara i za odrasle predstava "Fistik" Narodnog pozorišta iz Sarajeva.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: