Investicija 3 miliona KM
1.6k

Zavirite u novootvoreni McDonald's restoran u sarajevskom naselju Šip

Klix.ba
Deset godina nakon odluke Uprave iz sjedišta McDonald'sa u američkom gradu Oak Brook o otvaranju najpopularnijeg lanca restorana u Bosni i Hercegovini, jučer je u Sarajevu u naselju Šip otvoren peti po redu restoran ove kompanije.

Treći Drive thru restoran u Bosni i Hercegovini donio je uvođenje najsavremenijih tehnologija u sklopu globalnog McDonald's projekta "iskustvo budućnosti".

Ovaj restoran će imati terminale za poručivanje - samouslužne kioske, gdje gosti mogu samostalno, koristeći ekran osjetljiv na dodir, odabrati željene proizvode, poručiti ih i platiti karticom na samom kiosku, ili gotovinom na posebnoj kasi.

Gost nakon plaćanja dobija račun i broj narudžbe, čiji broj prati na posebnom monitoru gdje se i obavještava o preuzimanju svog odabranog jela. Dodatna mogućnost je izbor posluživanja hrane za stol koji gost odabere.

Kao i svi restorani u našoj državi, i Drive thru Šip posjeduje McCafe u kojem gosti mogu uživati u prepoznatljivim kvalitetnim ukusima kafe i kolača.

U ovom restoranu primjenjuje se "made for you" koncept, što znači da će tek nakon što gost naruči, njegova porudžbina početi da se sprema. No, to ne znači da će kupci duže čekati na svoj omiljeni burger, nego da će on doći svježe pripremljen. Navedena modernizacija će uskoro uslijediti u svim sarajevskim restoranima.

Drive linija je na raspolaganju 24 sata.

U novom restoranu je zaposleno 30 radnika, a ukupna vrijednost investicije premašuje tri miliona KM. Iz McDonald's BiH su potvrdili interes za otvaranjem novih restorana u Bosni i Hercegovini, te nastavak investicija i otvaranja novih radnih mjesta i u 2021. godini.