{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uskoro izgradnja savremene tekstilne fabrike u Trebinju

S
29.9.2012. u 14:15
0
10
Uskoro izgradnja savremene tekstilne fabrike u Trebinju
0
Uskoro izgradnja savremene tekstilne fabrike u Trebinju
Kovačević i Ćuk sa partnerima iz Njemačke (Foto: SRNA)
U Trebinju će u narednih šest mjeseci biti izgrađena savremena fabrika za šivenje pantalona, vrijednosti oko 30 miliona KM, koja će zapošljavati oko 300 radnika, potvrđeno je danas na sastanku ministra industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Željka Kovačevića i vršioca dužnosti gradonačelnika Trebinja Dobroslava Ćuka sa investitorima iz Njemačke.
Fabriku će, prema preliminarnom dogovoru, graditi firma "Imeks Internacional" iz Frankfurta, ovaj projekat će podržati Vlada Republike Srpske, a lokalna zajednica će obezbijediti lokaciju i infrastrukturu.

Prioritet prilikom zapošljavanja imat će radnice "Novoteksa" koje su edukovane i imaju iskustva na poslovima šivenja i drugi nezaposleni koji će biti dodatno obučavani.

Kovačević je nakon sastanka izrazio zadovoljstvo što je njemačka firma zainteresovana za ovakav projekat u Trebinju, te istakao da ohrabruje što inozemni partneri nalaze svoje interese na ovom prostorima.

"Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo će ovaj projekat svesrdno i bez ikakve rezerve pomoći i učinit će sve da se u što kraćem roku realizuje", istakao je Kovačević.

Budući poslodavac i vlasnik njemačke firme "Imeks Internacional" Milena Janković rekla je da je Trebinje izabrano za pilot projekat upravo zbog iskusne radne snage na poslovima šivenja koja će svoje iskustvo da prenese u novu fabriku.

"Ukoliko bude sve funkcionisalo kao u dosadašnjim dogovorima, fabrika ima realne šanse za počne da radi za šest mjeseci", istakla je Jankovićeva i dodala da će već naredne sedmice biti izabrana lokacija za gradnju.

Prema njenim riječima, fabrika će biti izgrađena prema svim svjetskim standardima, sa solarnom energijom, i njenim radom Trebinje će ponovo postati poznato tekstilno mjesto u svijetu.

"Radit će se na najsavremenijoj opremi koja će biti uvezena iz inostranstva, a neke očuvane mašine kupićemo iz 'Novoteksa', tako da će se na najbrži način moći proizvesti potreban broj tekstilnih proizvoda", rekla je Jankovićeva.

Ona je najavila gradnju sličnih fabrika i u ostalim gradovima istočne Hercegovine gdje za to ima uslova, dodajući da je na taj način planirano ukupno da bude zaposleno oko 10.000 radnica.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Trebinja rekao je da će lokalna uprava nastojati u što skorije vrijeme da završi sve procedure bi fabrika odmah počela da se gradi.

Ćuk je kao moguće lokacije naveo poslovne zone u prigradskim mjestima u Gorici, na Volujcu i Draženskoj gori, a postoji mogućnost da se gradi i na nekom mjesti koje je bliže centru grada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: