Investicije
0

U Sarajevu pripremne radionice za Sarajevo Biznis Forum

FENA
Ugledni ekonomski stručnjak iz Turske i direktor konsultantske kuće PGlobal Murat Yulek zajedno sa stručnjacima Bosna Bank International (BBI) VIP Business Cluba danas u Sarajevu vodi drugu radionicu za privrednike koji će učestvovati na 3. Sarajevo Biznis Forumu (SBF).

Cilj radionica, kako je Feni kazao rukovodilac Odjela BBI VIP Business Cluba Haris Hadžić, jeste da se privrednicima pokaže na koji način najefikasnije i najbrže mogu prezentirati svoje projekte po međunarodno priznatim standardima, na način prihvatljiv za investitore.

Prilikom kreiranja projekata, po njegovim riječima, privrednici najviše pažnje trebaju posvetiti prikazu projekta, odnosno da on bude jasan, kratak i efikasan da bi strani investitori na licu mjesta, u nekoliko slajdova i dobro izabranih rečenica, mogli prepoznati o čemu se radi i kako bi domaće kompanije mogle s njima zakazati B2B razgovore.

SBF, koji se u glavnom gradu Bosne i Hercegovine održava od 16. do 18. maja jedna je od najvećih investicijskih konferencija u jugoistočnoj Evropi. Prethodnim biznis forumima prisustvovalo je oko 700 investitora, predstavnika 40 zemalja svijeta i predstavljeno je više od 300 projekata.

U sklopu prirema za 3. SBF naredna radionica bit će održana sutra u Sarajevu.