|

Prva radionica za izradu projekata za Sarajevo Business Forum

Prva radionica za izradu projekata za Sarajevo Business Forum
0
F
FENA
15.3.2012. u 12:42
1
komentara
0

dijeljenja
Prva radionica za izradu projekata za Sarajevo Business Forum
Bosna Bank International (BBI) VIP Business Club i konsultantska kompanija iz Turske PGlobal organizirali su danas u Sarajevu prvu radionicu za kompanije iz BiH i regiona koje će učestvovati na 3. međunarodnoj investicijskoj konferenciji Sarajevo Business Forum od 16. do 18. maja.
"Cilj radionice jeste da privrednicima pokažemo na koji način najefikasnije i najbrže mogu prezentirati svoje projekte po međunarodno priznatim standardima, na način prihvatljiv za investitore“, izjavio je novinarima prije početka radionice rukovodilac Odjela BBI VIP Business Cluba Haris Hadžić.

Po njegovim riječima, prilikom kreiranja projekata privrednici najviše pažnje trebaju posvetiti prikazu projekta, odnosno da on bude jasan, kratak i efikasan da bi strani investitori na licu mjesta, u nekoliko slajdova i dobro izabranih rečenica, mogli prepoznati o čemu se radi i kako bi domaće kompanije mogle s njima zakazati B2B razgovore.

Hadžić je kazao da će projekti koji će biti predstavljeni na predstojećem Sarajevo Business Forumu biti postavljeni na web stranicu i prije održavanja tog skupa, kako bi se pokušali ugovoriti B2B razgovori sa stranim investitorima i napraviti partnerstvo između domaćih nosilaca projekata i stranih investitora.

Na Sarajevo Business Forumu bit će prezentirano osam sektora: energija, građevinarstvo, poljoprivreda, infrastruktura, industrija, finansijska industrija, turizam, te nauka i obrazovanje.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...