Čisti luksuz
0

U Las Vegasu otvoreno odmaralište koje se godinama gradilo, vrijedno 3,7 milijardi dolara

B. R.
Odmaralište Fontainebleau Las Vegas (Foto: Fontainebleau)
Odmaralište Fontainebleau Las Vegas (Foto: Fontainebleau)
Hotelska kompanija Fontainebleau je jučer u Las Vegasu konačno otvorila odmaralište koje je nastajalo 23 godine, a čija vrijednost iznosi 3,7 milijardi dolara.

Zemljište na kojem je odmaralište izgrađeno je kupljeno 2000., a izgradnja je počela 2007. Izgradnja je obustavljena zbog recesije, a u tom trenutku bilo je izgrađeno 70 posto odmarališta. Obustava izgradnje je trajala 12 godina i nastavljena je nedugo prije početka pandemije koronavirusa.

Kako je objavio CNN, Fontainebleau, koji ima šest zvijezdica, nudi novi nivo elegancije. Iz njegove građevine se pruža zadivljujući pogled na cijeli Las Vegas. Brett Mufosn iz Fontainebleaua je izjavio da je odmaralište prilagođeno potrebama svakog gosta, stvarajući osjećaj kao da je u svom domu.

Odmaralište ima apartmane veličine do 1.000 metara kvadratnih, kao i ogromni penthouse. Apartmane i penthouse je projektovao studio čuvenog irskog arhitekte Davida Collinsa.

Gostima je dostupna lična posluga koja može pomoći u pronalaženju jastuka, kupanju u kupatilu i u još mnogo toga. Cijene noćenja iznose od 300 do 5.000 dolara.