Investicije
87

U Ilijašu kod Sarajeva uskoro gradnja apartmanskog naselja sa 63 stambena objekta

Piše: A. B.
U naselju Ilijaš kod Sarajeva uskoro će početi gradnja apartmanskog naselja "Gornji Kadarići“ ukupne površine 6,7 hektara, kazali su za Klix.ba iz Općine Ilijaš, gdje je nedavno razgovarano o Prednacrtu izrade Regulacionog plana "Gornji Kadarići".

Regulacionim planom je planirana gradnja apartmanskog naselja u Gornjim Kadarićima i to: 63 stambena objekta sa suterenom, prizemljem i jednim spratom, sportsko-rekreacionog centra, vjerskog objekta i objekta društvene infrastrukture.

"Do sada su na ovom području urađene geodetske podloge i izrađen Elaborat o inžinjersko-geodetskim karakteristikama terena. Sva dokumentacija je dostavljena Zavodu za planiranje razvoja Kantona Sarajevo, a odluku o pristupanju izradi Regulacionog plana 'Gornji Kadarići' je donijelo Općinsko vijeće Ilijaš na februarskoj sjednici", kazala je pomoćnica načelnika Općine Ilijaš Meliha Avdibegović.

Cilj izrade regulacionih planova je urbano uređenje prostora i stvaranje najboljih optimalnih rješenja za predmetnu lokaciju.

Na sastanku kojem su prisustvovali predstavnici Općine Ilijaš, Zavoda za planiranje razvoja KS, predstavnici Investitora "Union Real Estate Company" d.o.o. Sarajevo i predstavnici JKP "Vodostan" Ilijaš, najviše je bilo riječi o rješavanju parking prostora, rješavanju saobraćajnice kroz naselje, pitanjima vodosnabdijevanja i rješavanju odvoda otpadnih voda.

Na sastanku je zaključeno da se Općinskom vijeću predloži Nacrt regulacionog plana 'Gornji Kadarići' cijeneći interese lokalne zajednice, ali i uz poštivanje uslova infrastrukture.

Nakon usvajanja Nacrta regulacionog plana uslijedit će i Javna rasprava u kojoj mogu učestvovati svi zainteresirani građani.