|

Stanić grupa kupila Jamničin Juicy za 45 miliona eura

Stanić grupa kupila Jamničin Juicy za 45 miliona eura
41
Klix.ba
24.12.2013. u 13:29
52
komentara
41

dijeljenja
Stanić grupa kupila Jamničin Juicy za 45 miliona eura
U sjedištu Agrokora danas je potpisan kupoprodajni Ugovor između Jamnice, kompanije u sastavu Agrokor koncerna i Stanić grupe, kompanije sa sjedištem u Splitu, o preuzimanju linije voćnih sokova Juicy. Investicija je vrijedna 45 miliona eura.
Na osnovu kupoprodajnog ugovora s Jamnicom, Stanić grupa postaje novim vlasnikom punionice sokova u Jastrebarskom te brendova sokova pod nazivima Juicy, TO, Juicy Fruits, Juicy Kids i Juicy Vita.

Ovom snažnom investicijom vrijednom 45 miliona eura, Stanić grupa potvrdila je svoju stratešku odluku ulaska u segment proizvodnje sokova s ciljem daljnjeg novog ulaganja u proizvodnju te jačanja i širenja biznisa i brendova na tržištima regije. Na ovaj način Stanić grupa, koja je dosad snažnije bila prisutna na tržištu BiH, čini velik korak u širenju na Hrvatsku i susjedna tržišta te postaje jedan od značajnijih ulagača na hrvatskome tržištu.

Jamnica nastavlja uspješno širenje biznisa na tržištu regije i šire u segmentu voda, ledenih čajeva, gaziranih pića i funkcionalnih napitaka te širenje prodaje i distribucije trgovačke robe.

Stanić grupa sa sjedištem u Splitu, od svog osnutka 1993. godine razvija poslovanje na dvama susjednim tržištima te u ovom trenutku zapošljava 500 zaposlenika.

U proteklih dvadeset godina grupa je bila orijentirana mahom na distribuciju pića, tehničke robe i duhanskih proizvoda, te u tim segmentima postigla iznimne uspjehe i status organizacije s uspješnom distributivnom mrežom i vrhunskom uslugom prema kupcima i potrošačima.

Dugogodišnja saradnja s vodećim svjetskim kompanijama u segmentima pića, duhana i tehničke robe, potvrda su da je Stanić grupa uspješno usvojila visoke svjetske standarde poslovanja i s tim zaleđem bila spremna za nove izazove, prije svega za razvoj vlastite proizvodnje, posebno na onim područjima na kojima se već dokazala u distribuciji i izgradnji branda.

U tom smislu, akvizicija Juicy sokova idealno se uklapa u definiranu viziju Stanić grupe, koja ne samo da namjerava održati visoki nivo kvalitete, već proširivati asortiman i proizvodne kapacitete u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

U vrlo kratkom periodu planira se otvaranje novih radnih mjesta, a jedan od prioriteta bit će i maksimalno iskorištavanje domaćih resursa i kadrova te na taj način osnaživanje domaće industrije u obje države.Prijavi grešku


Komentari (52)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...