Šeik iz Emirata na Romaniji želi napraviti rehabilitacioni centar, a u Sokocu klizalište

Šeik iz Emirata na Romaniji želi napraviti rehabilitacioni centar, a u Sokocu klizalište
103
A. P.
14.11.2019. u 09:09
60
komentara
103

dijeljenja
Šeik iz Emirata na Romaniji želi napraviti rehabilitacioni centar, a u Sokocu klizalište
Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica nastavio je razgovore sa šeikom Mohamadom bin Sadr Al Кasimijem o mogućnostima ulaganja oko 50 miliona KM njegove kompanije Emirates u više objekata na području ove lokalne zajednice.
Bjelica je rekao novinarima da je Al Kasimi posjetio lokacije na Sokocu, na kojima bi se mogli graditi objekti koji će privući veliki broj turista iz svih krajeva svijeta na ovo područje.

On je naglasio da je investitoru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata prenio da opština Sokolac može jedino ići u javno-privatno partnerstvo sa budućim investitorom, posebno kad je riječ o rehabilitacionom centru sa svim pratećim objektima, koji bi, na prijedlog Kasimija, mogao da se gradi."Opština bi u ovom slučaju ušla u aranžman sa zemljištem, a njihova bi bila investicija, s tim da bismo dogovorili period trajanja takvog oblika ulaganja", rekao je Bjelica.

On je dodao da bi obaveza lokalne uprave bila da pripremi dokumentaciju, lokacijske uslove i plan šta i gdje se može graditi.

Bjelica je istakao da je Al Kasimi posjetio lokalitete Taline, područje Bjelosavljevića i područje Romanije, gdje bi se mogao graditi rehabilitacioni centar sa svim pratećim sadržajima.

Najavljeno je da će opštinske službe u narednim danima ponuditi idejno rješenje o mogućnostima izgradnje objekata na području Sokoca, o čemu će se delegacija opštine Sokolac prilikom najavljene posjete, detaljnije dogovoriti sa potencijalnim investitorima i predsjednikom Emirata iz koga dolazi Kasimi.

Al Kasimi je rekao novinarima da je današnja posjeta Sokocu samo nastavak razgovora o mogućnostima ulaganja njegove kompanije na području ove opštine.

On je najavio da će prvo ulaganje na području Sokoca početi uskoro postavljanjem klizališta, dimenzija 28x6 metara, koje će, prema preporuci službi iz lokalne uprave, biti na lokaciji na dijelu sportsko-rekreativnog centra kod stadiona.

Šeik Al Kasimi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, vlasnik firme Emirates i zabavnog parka Sunnyland kod Sarajeva, izrazio je želju da investira na područje opštine Sokolac i od 6. novembra razgovara o toj ideji sa načelnikom opštine i njegovim saradnicima.
Prijavi grešku


Komentari (60)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...