Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
U Njemackoj sad u realnom vremenu radi preko 80 termoelektrana na ugalj Francuskoj preko 40 a gdje su jos nuklearne elektrane koje su jos veci ekoloski problem? Industrijske zemlje razvile se na uglju i sad polako prelaze na alternativne izvore a nama siromasima govore vi nemojte to ne valja evo studije...
i znamo da ne valja i šta sad? i znamo da je kWh od uglja najskuplji u odnosu na sve ostale alternative i šta sad? hajmo graditi TE u inat svima i udisati otrove još 60 god, ta će nama ko govorit.
u D trenutno ima 84 TE. 24 će biti zatvorene do 2022-e. SVE ostale će biti zatvorene do 2038. Ovo zvuči kao važan podatak, zar ne?
A zato se lijepo probijaju rokova za rekonstrukciju tunes I mostova, iste firme rade I mostove I tunele I jos na vjetroelektranama, koja he to gigantaka firma kad stone na sve a na kraja sve kaznit I po godine dana
Koga to zanima nas zanima da bude jeftinije manji pdv pisteni ljudi na vlasti
Blok 7 je strateska sigurnost, samo naprijed
Kakva prilika za SDA, SBB,...
Bravo vrijedni radnici, bravo bosanski neimari. Bravo Kinezi, hvala na investiciji.
"uskoro pri kraju" to znači da su tek na pola :)
Eh sad da se asfaltiraju putevi okolo koje su kamioni poderali u tim pripremim radovima. Skupili smo pare, pizda vam materina, dajte asfalt!
Znaci bilo koji drugi oblik elektrane je bolje od elektane na ugalj, al nasi kontra svijeta..
eno grade MHE pa ljidi protestuju. zbog rijeka .kome ugodit.. Mada se u krajnjem slucaju slazem stobom...
Pa i treba da protestvuju protiv jos vece gluposti.. MHE su uzasna ideja koja nudi malo, a unistava mnogo. Ima opcija, al su se oni ugradili u ovom, pa forsiraju na silu ovaj blok..
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mora da bosnjaci ne rade na ovom projektu cim je na vrijeme i uredno
Kinezi glavni izvodzaci
Dolaze kinezi kao glavni inzinjeri za projekt. I to ni manje ni vise nego iz wuhana.