{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena spremnost za finansiranje Bosmala

Klix.ba
4.9.2003. u 15:59
0
0
Potvrđena spremnost za finansiranje Bosmala
0
Potvrđena spremnost za finansiranje Bosmala
Bosmal City Center, krajem augusta, 2003.
Direktor Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB), gospodin Dato’ Ahmad Tajudin Abdul Rahman (Tadžudin) doputovao je u Sarajevo kako bi posjetio gradilište Bosmal City Center.
Direktor Bank Islam Malaysia Berhad (BIMB) doputovao je u Sarajevo kako bi posjetio gradilište Bosmal City Center, čiju izgradnju finansira ova banka, i još jednom potvrdio spremnost za finansiranje Bosmala d.o.o. u provođenju projekta pripreme izgradnje koridora Vc - ukupne vrijednosti 300 miliona eura.

Bosmal City Center, krajem augusta, 2003.

Ovaj 56-godišnji Malezijac nalazi se na mjestu generalnog direktora ove banke od 1994. godine. Također je predsjednik Asocijacije islamskih banaka u Maleziji. Na međunarodnom nivou, gospodin Dato’ Ahmad Tajudin Abdul Rahman je zamjenik predsjedavajućeg Generalnog vijeća za islamsko bankarstvo i finansijske insititucije, čije je sjedište u Bahreinu. On je veoma cijenjen stručnjak u oblasti bankarstva. Prije dolaska u Bank Islam, dvanaest godina je bio generalni direktor predsjedništva Bumiputra Banke u Tokiju, u to vrijeme druge po veličini banke u Maleziji.

Bosmal City Center, 4. septembar 2003.

Posjeduje magistrat iz poslovne administracije, koji je stekao na Univerzitetu Ohio u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje se školovao.

Bank Islam Malaysia Berhad je osnovana 1983. godine i ima kapital u vrijednosti od 8 milijardi KM (petnaest milijardi malezijskih ringita - MYR). Ima široko razgranantu mrežu filijala u cijelom svijetu – 85 filijala, kao i sedam specijaliziranih, koje pokrivaju finansiranjem automobilske industrije. U Indoneziji posjeduje 56 posto dionica islamskih osiguravajućih kompanija, u Sri Lanki - 20 posto, a u Saudijskoj Arabiji – 49 posto.

BIMB je, između ostalog, dala garancije za 600 miliona USD malezijskoj Vladi, 70 miliona dolara za Telekom Malaysia. Finansirala je izgradnju međunarodnog aerodroma u Kuala Lumpuru, u vrijednosti od 2,2 milijardi KM (4,4, milijarde MYR), potom izgradnju nadzemne željeznice u Kuala Lumpuru, u vrijednosti od milijardu KM, a finansira i poslovanje kompanija poput Petronasa, Shella i drugih.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: