Saradnja općine i kantona
8

Potpisan sporazum za sufinansiranje gradnje sportske dvorane u Hrasnici

B. R.
Idejno rješenje za sportsku dvoranu u Hrasnici (Foto: Općina Ilidža)
Idejno rješenje za sportsku dvoranu u Hrasnici (Foto: Općina Ilidža)
Potpisan je sporazum o sufinansiranju gradnje sportske dvorane u ilidžanskom naselju Hrasnica.
Iz Općine Ilidža su saopćili da su sporazum potpisali načelnik općine Nermin Muzur (NiP), kantonalni ministar kulture i sporta Samir Avdić i direktorica kantonalnog Zavoda za izgradnju Belma Barlov.

Spomenuto ministarstvo se ovim sporazumom obavezalo da će finansijski podržati izgradnju nove sportske dvorane koja je za općinu Ilidža jedan od kapitalnih projekata.

"Kroz gradnju potpuno nove dvorane dobit ćemo još jednu važnu sportsku građevinu u našoj općini i tako rasteretiti Kulturno-sportski centar 'Sabit Hadžić' na Ilidži. Radovi bi trebali početi u 2022., a ja se nadam da bi tender za ovu buduću multifunkcionalnu dvoranu mogao biti raspisan početkom godine", rekao je Muzur.

Samir Avdić i Nermin Muzur u postojećoj dvorani (Foto: Općina Ilidža)
Samir Avdić i Nermin Muzur u postojećoj dvorani (Foto: Općina Ilidža)

Naglasio je da su sredstva iz danas potpisanog sporazuma namijenjena za 2021. te se posebno zahvalio ministru Avdiću za kojeg je naglasio da je pokazao veliki interes za saradnju s Općinom Ilidža kada je riječ o projektima iz nadležnosti ministarstva koje predvodi.

"Izuzetno mi je drago da će Hrasnica kroz ovaj projekt dobiti jednu novu i modernu sportsku dvoranu. Moram biti iskren pa reći da sam zbog rahmetli Sabita Hadžića, istaknutog bosanskohercegovačkog olimpijca i legendarnog košarkaša, posebno vezan za Hrasnicu. Nadam se da će u novoj dvorani, za koju smo u ovoj godini izdvojili 1,75 miliona KM, stasati neke nove košarkaške vedete i sportske veličine poput našeg Sabeta", izjavio je Avdić.

Kako su saopćili iz općine ilidža, modernim izgledom sportska dvorana u Hrasnici će definitivno unaprijediti kompleks oko stadiona Famosa, koji je posljednjih godina bio prilično zapušten i u lošem stanju, a prvi korak ka poboljšanju njegovog izgleda načinjen je izgradnjom terena sa umjetnom travom.