|

Postavljen kamen temeljac za termoelektranu Stanari

Postavljen kamen temeljac za termoelektranu Stanari
0
S
SRNA
18.5.2013. u 13:35
53
komentara
0

dijeljenja
Postavljen kamen temeljac za termoelektranu Stanari Budući izgled TE Stanari
Predsjednik RS Milorad Dodik i predsjednik EFT grupe Vuk Hamović položili su danas kamen temeljac za izgradnju EFT-ove termoelektrane (TE) u Stanarima kod Doboja.
Svečanom činu prisustvovali su i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić, premijerka Željka Cvijanović, ministri u Vladi Republike Srpske, kao i ambasadori Velike Britanije u BiH Nigel Casey i Kine Dong Chunfeng, te partneri koji će raditi na izgradnji TE.

Dodik je u obraćanju na svečanosti rekao da je ovo "lijep i sretan dan, dugo čekan i dočekan".

On je podsjetio da je izgradnja TE u Stanarima prvi projekat ovih razmjera u posljednje tri decenije.

Dodik je izrazio zahvalnost EFT grupi što nije odustala od projekta u Stanarima, čak i u teškim vremenima, te istakao da je uvijek vjerovao u uspjeh ovog projekta, koji dokazuje da RS pokazuje sposobnost da i u ovom teškim vremenima prihvati izazov.

Naglasio je da ulaganja u ovom dijelu RS iznose oko milijardu eura, ako se uzme u obzir izgradnja dionice autoputa Doboj - Prnjavor i izgradnja TE u Stanarima.

EFT grupa danas je, proslavljajući osam godina rada u Stanarima, dodijelila vrijedne novčane nagrade za šest najzaslužnijih radnika.

TE "Stanari" prvi je energetski objekt ove vrste koji se gradi na području bivše Jugoslavije, a EFT grupa uložit će 600 miliona eura.

Na izgradnji će raditi nekoliko hiljada ljudi, dok će po završetku TE u njoj i Rudniku stalno zaposlenje imati 900 radnika. Snaga TE u Stanarima bit će kapaciteta 300 megavata.
Prijavi grešku


Komentari (53)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...