Turističko središte
8

Počeli radovi na izgradnji hotela na Plavoj vodi u Travniku

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Radovi na izgradnji hotela na lokalitetu Plava voda u Travniku počeli su rušenjem starih objekata koji su godinama bili van funkcije, a projekt u skladu sa čitavim okruženjem radio je poznati bh. arhitekta Amir Vuk-Zec.
Izgradnja hotela na lokalitetu Plave vode u Travniku trebala bi poboljšati turistički sektor u Travniku s obzirom da veliki broj turista prilikom obilaska ljepota Bosne i Hercegovine obavezno posjeti i ovaj lokalitet.
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Uvidjevši oskudnu turističku ponudu i problem sa smještajnim kapacitetom, porodica Hadžić iz Travnika odlučila se na ovu višemilionsku investiciju.

Izgradnjom hotela turisti će na raspolaganju imati 28 soba s balkonima, klub za druženje, fitness salu, multifunkcionalnu dvoranu, slatki kutak s tradicionalnim bosanskim kolačima i prodajnom galerijom s bh. suvenirima te brojne druge sadržaje, a na potkrovlju objekta bit će smješten spa & wellness centar, bazen i terasa za sunčanje gdje će svi turisti imati priliku za aktivni odmor nakon obilaska travničkih i vlašićkih atrakcija.

Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba

Izvođač radova prve faze koja podrazumijeva rušenje postojećih objekata je Vlašić gradnja.