Investicija od 9 mil. KM
0

Otvorena nova zgrada Raiffeisen banke u Tuzli

Sarajevo-x.com
Raiffeisen banka u četvrtak je zvanično otvorila novu zgradu u Tuzli. Svečanu vrpcu presjekli su Ambasador Austrije u Bosni i Hercegovini Donatus Koeck i Nada Mladina, predsjednica Opštinskog vijeća Tuzla. Zgrada je locirana u naselju Sjenjak u ulici 15. maja bb. Ukupna vrijednost investicije je oko devet miliona KM.

"Danas smo u Tuzli pokazali našu dugoročnu strategiju poslovanja u ovoj regiji. U regiji Sjeverno-istočne Bosne vidimo zaista veliki potencijal, kako u različitim granama industrije, tako i u poljoprivredi i razvoju malog poduzetništva", izjavio je Michael Mueller, direktor Raiffeisen banke.

"Izgradnja nove zgrade vodeće banke u Bosni i Hercegovini, koja će predstavljati svojevrstan regionalni finansijsko-poslovni centar za sjeveroistočnu Bosnu, znači da je naš grad perspektivan, progresivan i da ima budućnost. Mi smo pokazali i dokazali da je Tuzla takva", naglasila je Nada Mladina, predsjedavajuća Općinskog vijeća Tuzla.

Nova zgrada u Tuzli sastoji se od četiri etaže i to podruma, prizemlja i dva sprata. Ukupna Površina zgrade je 3.600 m2. Otvaranjem ove zgrade, građanima Tuzle, ali i šire regije na raspolaganju su i nove usluge: dnevno-noćni trezor, sefovi građana, te samouslužna zona 24 sata, koja podrazumijeva pristup bankomatima i infoterminalima.