Investicije
160

Otvoren novi poslovni centar FIS u Bihaću: Posao za 180 radnika

Klix.ba
U prisustvu velikog broja posjetitelja svečanim presijecanjem vrpce Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća i Pero Gudelj, vlasnik kompanije FIS Vitez otvorili su moderni poslovni centar FIS Bihać vrijedan 14 miliona KM.

Novi FIS-ov centar u Bihaću prostire se na blizu 10.000 kvadrata u ulici Žrtava srebreničkog genocida, a uz maloprodaju roba široke potrošnje (namještaj, prehrana, kućne potrepštine, gradnja, tekstil i obuća) sadržavat će i dodatne sadržaje: restoran, kafe-slastičarnu, frizersko-kozmetički salon, prodaju sportske opreme, drogeriju i apoteku. Posao u poslovnom centru dobilo je 180 Bišćana.

"I pored pojedinaca koji su kočili ovaj projekat uspjeli smo uz podršku gradske uprave otvoriti savremeni poslovni centar koji će kupcima ponuditi širok asortiman proizvoda. U narednih deset godina želim zaposliti novih 2.000 radnika i to će biti moj životni cilj . Hvala svima koji su podržali ovaj projekt i nadam se da će Bišćani prepoznati našu kvalitetu i naše povoljne cijene", kazao je Gudelj.

Gradonačelnik Galijašević je zahvalio kompaniji FIS Vitez što je odlučila da u Bihaću sagradi lijep poslovni centar u kojem će posao dobiti 180 ljudi.

"Ovo je domaća kompanija koja zapošljava preko 3.100 radnika i zbog toga podrška jer svi zajedno moramo kupovati domaće i jačati domaću ekonomiju", kazao je gradonačelnik Galijašević.

Na projektu je radilo više od 20 firmi, a najveće su: Širbegović Gračanica, Hodurnik d.o.o. Cazin, Kamenolom lipa Bihać, Galić promet Bihać itd. U Unsko-sanskom kantonu svoje prodajne centre, osim Bihaća, imaju u Sanskom Mostu i u Cazinu.

FIS