Tri puta sedmično
242

Od aprila se uvodi aviolinija Banja Luka - Moskva

SRNA
Aviolinija Banja Luka - Moskva trebalo bi da bude uspostavljena već od aprila, izjavio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.

Trninić je rekao da Ministarstvo saobraćaja i veza i uprava banjalučkog aerodroma vode pregovore sa jednom privatnom kompanijom iz Rusije o uvođenju ove aviolinije.

"Imamo konkretan prijedlog ugovora na stolu. Ako sve bude išlo planiranim tokom, a očekujemo da hoće, već od aprila ćemo imati letove za Moskvu iz Banje Luke. U planu su tri leta sedmično. Radimo na ovom poslu veoma aktivno i na dobrom smo putu da ga realizujemo", rekao je Trninić za "Večernje novosti".

On je podsjetio da je dogovoreno pokretanje linije Banja Luka - Berlin i dodao da u ovoj godini očekuju dogovor i u vezi sa uvođenjem leta za Grčku.

"Za jesen spremamo veliko iznenađenje, ali neka zasad to ostane tajna", naglasio je Trninić.

Prema njegovim riječima, u planu je proširenje piste na banjalučkom aerodromu i preuređenje prijemne zgrade i svih pratećih sadržaja na aerodromu.

"Otvarajući tri linije u saradnji sa kompanijom Ryanair i dogovaranjem četvrte ka Berlinu, prošle godine smo napravili izuzetne pomake u aviosaobraćaju u Republici Srpskoj. Promijenili smo pristup i to nam se vraća rekordnim brojem putnika. Nećemo se zaustaviti i idemo dalje", kaže Trninić.