{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Od aprila se uvodi aviolinija Banja Luka - Moskva

S
SRNA
22.1.2019. u 09:52
242
150
Od aprila se uvodi aviolinija Banja Luka - Moskva
242
Od aprila se uvodi aviolinija Banja Luka - Moskva
Aviolinija Banja Luka - Moskva trebalo bi da bude uspostavljena već od aprila, izjavio je ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić.
Trninić je rekao da Ministarstvo saobraćaja i veza i uprava banjalučkog aerodroma vode pregovore sa jednom privatnom kompanijom iz Rusije o uvođenju ove aviolinije.

"Imamo konkretan prijedlog ugovora na stolu. Ako sve bude išlo planiranim tokom, a očekujemo da hoće, već od aprila ćemo imati letove za Moskvu iz Banje Luke. U planu su tri leta sedmično. Radimo na ovom poslu veoma aktivno i na dobrom smo putu da ga realizujemo", rekao je Trninić za "Večernje novosti".

On je podsjetio da je dogovoreno pokretanje linije Banja Luka - Berlin i dodao da u ovoj godini očekuju dogovor i u vezi sa uvođenjem leta za Grčku.

"Za jesen spremamo veliko iznenađenje, ali neka zasad to ostane tajna", naglasio je Trninić.

Prema njegovim riječima, u planu je proširenje piste na banjalučkom aerodromu i preuređenje prijemne zgrade i svih pratećih sadržaja na aerodromu.

"Otvarajući tri linije u saradnji sa kompanijom Ryanair i dogovaranjem četvrte ka Berlinu, prošle godine smo napravili izuzetne pomake u aviosaobraćaju u Republici Srpskoj. Promijenili smo pristup i to nam se vraća rekordnim brojem putnika. Nećemo se zaustaviti i idemo dalje", kaže Trninić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: