|

Na Jahorini će se graditi najduži alpine coaster u Evropi

Na Jahorini će se graditi najduži alpine coaster u Evropi
99
S
SRNA
22.4.2019. u 17:59
79
komentara
99

dijeljenja
Na Jahorini će se graditi najduži alpine coaster u Evropi Foto: Klix.ba
Direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić rekao je da će ljetnu turističku sezonu na Jahorini obogatiti novim sadržajima kao što je izgradnja alpine coastera i kabinske žičare - gondole.
"Kada se potpišu ugovori, u narednim danima krećemo sa pripremom gradilišta i početkom radova", rekao je Ljevnaić.

On je istakao da je završen projekat najdužeg alpine coastera u Evropi, koji će ići od jezera na vrhu do podnožja planine, a čija će dužina biti oko dva i po kilometra i predstavljat će najveću ljetnu atrakciju.

"Polazna stanica je u blizini velikog jezera na vrhu planine koje ćemo ambijentalno urediti novim stazama za šetnju, klupama, ljetnikovcem. Radit ćemo rasvjetu za jezero i kompletnu lokaciju Poljice, sve s ciljem da planina živi 365 dana i da postigne dobre rezultate i tokom ljeta", istakao je Ljevnaić.

On je naglasio da je jedan od najozbiljnijih projekata izgradnja gondole dužine 1.100 metara koja bi se nalazila na lokaciji Javor ili kod starog vojnog lifta Partizan i na toj lokaciji izgradiće se nove tri skijaške staze.

On je objasnio da su pratili situaciju kada su na planini bili najjači vjetrovi, te da su našli trasu gdje nema udara vjetra na kojoj bi mogli izgraditi gondolu, a novim staze bi se smanjile gužve na Poljicama i Ogorjelici.

"Gondola na Jahorini daće komforniji prevoz skijaša, u nju će moći da stane 10 osoba, prilagođena je i osobama s posebnim potrebama i time dajemo novu dimenziju Jahorini", rekao je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, izgradnja nove trase gondole na planini pomogla bi u bržem vertikalnom transportu tokom zimskog perioda ka vrhu Jahorine.

Ljevnaić navodi da su to za sada prioriteti kada su investicije u pitanju, da je pred njima dosta posla do početka ljeta, ali da se raduju novim poduhvatima jer će na taj način usrećiti i obradovati sve ljubitelje Jahorine i planinskog turizma.

On je dodao da bi otvaranje ljetne sezone trebalo početi krajem juna ili početkom jula.
Prijavi grešku


Komentari (79)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...