{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Memorandum o razumijevanju između FIPA-e i BH Airlinesa

F
30.11.2010. u 10:26
0
0
Memorandum o razumijevanju između FIPA-e i BH Airlinesa
0
Memorandum o razumijevanju između FIPA-e i BH Airlinesa
Direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) Jelica Grujić, i v.d. direktor Javnog preduzeća BH Airlines d.o.o., Amir Jažić potpisali su Memorandum o saradnji u oblasti promocije i marketinga, navodi se u današnjem zajedničkom saopćenju FIPA-a i BH Airlinesa.
Prema potpisanom Memorandumu, u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti, FIPA i JP BH Airlines će zajednički vršiti promociju Bosne i Hercegovine s ciljem poboljšanja imidža i njene promocije kao destinacije atraktivne za strana ulaganja.

U okviru zajedničkih promotivnih aktivnosti JP BH Airlines će putem INFlight magazina Javnog preduzeća, distribuirati FIPA promotivne materijale o tome zašto investirati u Bosnu i Hercegovinu, te će se predstavljati sektori koji bi mogli privući značajne investicije, poput energetskog sektora, sektora turizma, poljoprivrednog sektora i industrije auto-dijelova, i drugo.

Dvije strane su se usaglasile da se međusobno podržavaju u okviru svojih redovnih promotivnih i marketinških aktivnosti, ali i da poduzmu zajedničke promotivne aktivnosti kroz učešće na određenim inostranim sajmovim, prezentacijama i slično.

Agencija za promociju stranih investicija BiH pozdravlja uspostavljanje avio linije između Sarajeva i Amsterdama počev od 16. decembra i smatra da se, između ostalog, i na ovaj način dodatno stvara mogućnost poboljšanja ekonomske saradnje između dviju država, kao i samih privrednika.

U ostvarenju poslovnih aktivnosti faktor vremena ima jako važnu ulogu, a otvaranjem ove linije i drugih linija u budućnosti predstavljaju značajan podsticaj i samim ulagačima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: