Četvrti sastanak
163

Kasumović se sastao s delegacijom iz UAE: Predstavljen projekt za poslovnu zonu Zenica-jug

E. M.
Potpisivanje sporazuma u Gradskoj upravi Zenica
Potpisivanje sporazuma u Gradskoj upravi Zenica
Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović sastao se danas s investitorima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na čelu s direktorom kompanije Rasiyat Muhammadom A. Al-Yamanijem koja planira na južnom ulazu u Zenici u poslovnoj zoni graditi trgovačke centre i hotele.

Osim predstavnika kompanije Rasiyat Gradsku upravu u Zenici posjetio je i šeik Mohammed bin Saqr al Qasimi, a cilj posjete je bio predstavljanje dosadašnjih aktivnosti i rezultata ostvarenih u pogledu realizacije projekta izgradnje trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa na zemljištu smještenom u Poslovno rekreativnoj turističkoj zoni Zenica-Jug.

Predstavnici Rasiyata danas su Kasumoviću i njegovim saradnicima u Gradskoj upravu Zenica predstavili kratki video ideje za budući projekt u sklopu kojeg će biti građen trgovački centar, hotel i drugi sadržaj, ali su predstavili i analize za ulaganje u Zenicu što je ohrabrilo investitore da realiziraju svoje planove.

Direktor kompanije Rasiyat Muhammad A. Al-Yamani je izrazio veliko zadovoljstvo zbog načina na koji je Gradska uprava Zenice na čelu s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem prihvatila ideju o ovom projektu.

Naveo je da pristup kakav je pokazao gradonačelnik Kasumović u razgovorima i svim aktivnostima koje su uslijedile nakon toga, otvara vrata stranim investicijama.

"Ovo je druga godina kako razgovaramo o projektu izgradnje trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa u Poslovnoj zoni Zenica-Jug. Danas su članovi delegacije predstavili glavni plan kako bi trebao izgledati taj projekat i uopšte taj dio Poslovne zone. Fascinirani smo onim što smo vidjeli u videu o budućem projektu", rekao je Kasumović.

Uvjeren je da su namjere investitora ozbiljne s obzirom da je ovo četvrti sastanak koji organizuju s ciljem podnošenja izvještaja i potpisivanja ugovora o nastavku saradnje.

"Ukoliko dođe do realizacije ovog projekta Zenica će potpuno promijeniti imidž, a gotovo dvije hiljade Zeničana dobit će priliku za zaposlenje", poručio je prvi čovjek Zenice.

Na kraju susreta upriličeno je potpisivanje Memoranduma o nastavku saradnje između Grada Zenice i investitora odnosno kompanije Rasiyat u pogledu definisanja prava i obaveza, kao i utvrđivanja uslova za realizaciju projekta izgradnje trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa u Poslovnoj zoni Zenica-Jug.