|

Kakanjski privrednici i Općina obnavljaju pravoslavni parohijski dom

Kakanjski privrednici i Općina obnavljaju pravoslavni parohijski dom
73
E. M.
17.7.2019. u 16:03
50
komentara
73

dijeljenja
Kakanjski privrednici i Općina obnavljaju pravoslavni parohijski dom Foto: Klix.ba
Da je Bosna i Hercegovina država u kojoj je suživot itekako moguć govori i primjer iz Kaknja gdje su kakanjski privrednici zajedno s Općinom Kakanj odlučili proširiti i obnoviti pravoslavni parohijski dom.
Rekonstrukcija i proširenje prostornih kapaciteta parohijskog doma koji se nalazi uz pravoslavni hram svetih apostola Petra i Pavla jedan je od zadataka koji je Općina Kakanj postavila ispred sebe i koji uspješno realizuje u proteklih nekoliko mjeseci.

Suživot u Kaknju koji ima dugu historiju od Kraljeve Sutjeske, Bobovca i drugih mjesta, nastavlja se temeljiti i dobrim djelima privrednika i Općine Kakanj koji su finansirali radove ukupne vrijednosti u iznosu od blizu 100.000 KM.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


"Drago mi je da je u praksi zaživjela inicijativa o rekonstrukciji i proširenju parohijskog doma u Kaknju. Najvažnija i najljepša vrijednost koju gradimo i njegujemo u Kaknju je suživot, solidarnost i beskrajno uvažavanje etnički drugog i drugačijeg. Sličnosti nas povezuju, a različitosti obogaćuju, to je naš moto”, riječi su načelnika Kaknja Aldina Pljive.

Kakanjskog paroha Dragišu Cvjetkovića u odlikuje ljudskost, prijateljska srdčanost i otvorenost prema svim ljudima u Kaknju, kao i entuzijazam, optimizam i ustrajnost u okupljanju ljudi u obnovi i uređenju objekata o kojim brine Srpska pravoslavna crkvena opština Kakanj.

Foto: Klix.ba Foto: Klix.ba


Radove na proširenju pravoslavnog parohijskog doma izvodi Trgošped, a projekt je izrazdila kakanjska arhitektica Elzana Neimarlija.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...