Komentari (153)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako ste uspjeli shebati McDonald's shebaćete i IKEU
McDonalds je fransiza (dakle platis im na godisnjem nivou i otvaras restoran sa tim nazivom, menijem itd). IKEA nije franisza. McDonalds je poslovao odlicno, a zatvoren je zbog debilizma covjeka koji je kupio fransizu, ne zbog trzista ili slabe prodaje.
Upravo tako, McDonalds nije propao zbog sebe nego zbog naseg dobro poznatog tajkuna koji koristi sve poznate nacine da prevari saradnike i drzavu kako bi stekao jos vecu imovinsku korist
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Pa gdje ce doci, ni 3m stanovnika nema koji jedva kraj s krajem sastavljaju.
Al zato se ide na mora, ide na planine, roštilji, iphone, nema auta ispod 10.000
@Idemooo1234 Ide 10% populacije ili manje na odmor svake godine, iphone nema ni 5% populacije, 90% auta je ispod 15k. Rostilja se jednom ili dva puta godisnje, i to mnogi na kredit. Uporedi sve to sa razvijenim trzistima pa ces vidjeti kolika smo nula i koliko smo nebitni.
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Mi nismo nikakvo tržište.
Ali IKEA uredno exploatira BH bukovinu i naše šume. Trebate provjeriti izvoz. Ja da se pitam bih zavranio izvoz bukovine ili bih to oporezovao do bola, da se zgadi kupcu pa ko voli neka izvoli. A IKEA voli našu bukovinu, provjerite sta kažem.
SefikaIKEAProdaja likes this.
Sta ce nam Ikea, preskup namjestaj koji se podmece kao neki aman zaman kvalitet. Imamo brendova i stranih i domacih, Ikea je suvisja sa svojim cijenama.
Ma ja ba, ´ta ce Ikea :D
U Hrvatskoj je lidl prvi otvoren davne 2006g eto koliko BiH tržište zaostaje za HR 17g godina .
Nisu ludi
Kod nas najbolje
u BiH-u skupe hrenovke pa nemogu ponuditi vrućog kera za jednu markicu
Mi smo kurchina od trzista inace
@mebype pojma ti nemas o razvijenim trzistima,upitaj taj narod kako sve,pa ces vidjet ako su iskreni da je sve kredit a u BiH ima isto kredita ali vjeruj da mnogo bolje zivot je sa onim sto imas i ako je nekad rostilj il more il auto do 15k nego auto od 50k eura rata 500 i stan 1000 sa rezijama i vise a plate 2500,- oni mnogo rade dodatno poso na 520 eura i ne izlaze iz radnog odjela.cast izuzetcima
Haha ko li je tebi napricao lazi samo da im ne dodjes. :D
Realno,koliko se proizvodi robe za njemacko trziste firme koje su bolje i kvalitetnije i skuplje od ikea?Zivim u Njemackoj,znam da dobar kvalitet u BiH se proizvodi i dovlaci u njemacku gdje se za ogroman dobit dalje prodaju.Otvori Bingo nesta poput ikea proizvodi u BiH i prodaji povoljnije a kvalitetnije..
@Bosamcero1 ja sam budala iz IKEAe dovuko dosta namjestaja u BiH, budala lijep mi dizajn, sve sam nacio nakon 4 godine, ostale mi 2-3 stvari i to neke sitnice dekorativne
Ikea ulazi samo na 100% sigurne ekonomsko politicke prostore...
Bolje je da nedolazi u BiH .Prodaju nam jako loše predmete sve od teške bukovine a preskupo a fol neki dezeni samo dižu pare onima koji se nerazumiju u kvalitet, IKEA ima dosta kooperanata i u BiH koji joj prodaju jeftino robu a onda tu robu prodaju preskupo. Bolje je što nedolaze daleko im kuća.
Da li je netko od vas kupovao u ikei. To je sve žešći fušeraj, samo na oko lijepo. Bolje je kod bilo kojeg obliznjeg majstora koji radi namještaj naruciti nego uzeti od ikeje. Imam licnog iskustva s njima jer sam kupovao za stan u hrvatskoj. Masno sam platio a kroz godinu dana sve bacio i ponovno kupim namjestaj u BiH i prevezem preko granice u HR .
Sta će nama. IKEA, pored naših fabrika namještaja, Standard, Kalea, Sinkro, itd.....mada, kad bolje razmislim, ni od domaćih ni stranih nemam nikakve koristi, niti daju namještaj džaba, a ni posla, mislim da živiš ko čovjek od svog rada !!!
Jes zaj... Klix javlja mu se Ikea. 🙂